UEFA'dan Devrim Niteliğinde Değişiklikler: Kura Çekimi Bilgisayar Yardımıyla Gerçekleşecek

UEFA'dan Devrim Niteliğinde Değişiklikler: Kura Çekimi Bilgisayar Yardımıyla Gerçekleşecek

Hazır

Giriş: 31.07.2024 16:14 Güncelleme: 30.05.2026 23:37
UEFA, Şampiyonlar Ligi ve diğer Avrupa kupaları için kura çekiminde bilgisayar kullanımına geçiyor. Yeni formatla grup aşaması kaldırılarak lig formatı uygulanacak.

UEFA, 29 ve 30 Ağustos tarihlerinde Monte Carlo'daki Grimaldi Forum'da yapılacak olan kura çekimlerinde önemli değişiklikler yaptı. Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi'nde format değişikliğine giden UEFA, kura çekimlerini ilk kez bilgisayar yardımıyla gerçekleştirecek.

YENİ FORMAT VE KURA ÇEKİMİ

Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi'nde grup aşaması kaldırıldı ve yerine lig formatı getirildi. Bu yeni formatta, her turnuvada 36 takım mücadele edecek. Takımlar, toplamda 8 farklı rakiple 4'ü içeride, 4'ü dışarıda olmak üzere 8 maç yapacak. Lig aşamasında ilk 8 sırayı alan takımlar doğrudan eleme turuna geçecek. 9-24 arasında bitiren takımlar ise birbirleriyle iki ayaklı elemeler oynayacak ve bu eleme turunu geçen takımlar son 16'ya kalacak.

ÖZEL DAVETİYEYLE 2 TAKIM KATILACAK

2024/25 sezonundan itibaren Şampiyonlar Ligi'ne eklenecek 4 takım çeşitli faktörlerle belirlenecek. UEFA Ülke Sıralaması'nda ilk 5 sıradaki ülkelerden 4'er takım katılacak. Şampiyonlar yolundan 5 takım katılacak ve bir önceki sezon en çok puan toplayan iki ülkeden ekstra iki takım daha özel davetiyeyle turnuvaya katılacak.

KURA ÇEKİMİ YAZILIMLA GERÇEKLEŞECEK

Her takım için belirlenmiş bir otomatik yazılım, dört potada rastgele sekiz rakip çekecek ve bu rakipler ekranda gösterilecek. Yazılım, maçların iç sahada mı yoksa deplasmanda mı oynanacağını da belirleyecek. UEFA, otomatik yazılım sisteminin yönetmeliklere uygun şekilde işleyeceğini garanti etti.

KURA ÇEKİMİ VE FİKSTÜR TARİHLERİ

Avrupa'da kura çekimleri 29-30 Ağustos tarihlerinde yapılacak. UEFA Avrupa Ligi ve Konferans Ligi'nde aynı şehirlerde oynayan takımların maçlarının çakışmaması için fikstür 31 Ağustos Cumartesi günü ilan edilecek.

 

 

Haber Merkezi

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap