UĞUR MUMCU EDİRNE'DE ANILDI
Ankara'da 30 yıl önce suikasta kurban giden gazeteci-yazar Uğur Mumcu, ölümünün 32. yılında Edirne'de düzenlenen anlamlı törenle anıldı. Tören, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Edirne Şubesi tarafından gerçekleştirildi. Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla başlayan tören, Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ve saygı duruşuyla devam etti.

UĞUR MUMCU’NUN MÜCADELESİNE ÖVGÜ
ADD Edirne Şube Başkanı Celil Özcan, konuşmasında Uğur Mumcu'nun aydınlanma yolunda verdiği mücadelenin önemini vurguladı. Özcan, Mumcu’nun katledilmesinin ardından ülkenin emperyalizme karşı verdiği mücadelenin sürekliliğine dikkat çekerek, "Biz Uğur Mumcu’yu unutmayacağız" dedi. Mumcu'nun büstüne çelenkler bırakıldı.
KEŞAN’DA DA ANMA TÖRENİ DÜZENLENDİ
Uğur Mumcu'nun ölüm yıl dönümünde, Edirne’nin Keşan ilçesinde de bir tören düzenlendi. Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, siyasi parti ve STK temsilcileri, Uğur Mumcu Anıtı önünde toplandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Avukat Baturay Ulu ve Kubilay Öztürk, Mumcu'nun anısını yaşatmanın önemini dile getirdi. Tören, müzik dinletisi ve karanfillerin bırakılmasıyla son buldu.
Kaynak: www.milliyet.com.tr