Ordu'nun Ünye İlçesi Ziraat Odası'nın genel kurulu yapıldı. 90 delegenin 73'ünün oy kullandığı seçim sonunda mevcut Başkan Osman Sarıkahraman, güven tazeledi.
TZOB Üyesi ve Perşembe Ziraat Odası Başkanı Arslan Soydan, "Ordu, Türkiye'de en çok üreticiyi temsil eden odalardan biridir. Bizler geniş bir aileyiz, çok fazla üyelerimiz var. Bölgemizin tek geçim kaynağı fındık olduğu için bütün görev ve hizmetimizi fındığa yapıyoruz" dedi.
BÖLGELERE GÖRE LİSTE YAPTIK
Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman da, "Yaklaşık 3 aylık çalışma neticesinde hem delege seçilmesi, hem de bugünkü kongre ortamını oluşturduk. En büyük sıkıntıyı liste yaparken yaşadım. 90 delegeyiz, 21 yönetim kurulu üyesi seçecektik. Bu 21 üyeyi Ünye haritasını gözümün önüne getirerek eşit bir şekilde oturtturmaya çalıştım. 90 delege arkadaşımın burada başkanlık yapacağından hiçbir kuşkum yok. Çok can ciğer arkadaşlarımı dışarı da bırakmak zorunda kaldım. Bundan dolayı affınıza sığınıyorum. Bölgelere göre bir liste yaptık" şeklide konuştu.
BENDE BU ODANIN ÜYESİYİM
Saadet Partisi Ünye İlçe Başkanı Özgür Şahin de, "Hem muhtarlığı hem de Ziraat Odası Başkanlığı döneminde başarılı biri olan Osman Sarıkahraman ağabeyimize ve yönetimine inanıyor, başarılar diliyorum" derken, AK Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan ise, "Atatürk’ün, 'Milli ekonominin temeli ziraattır' sözünden anlaşıldığı gibi özelikle bölgemizdeki ihtiyacın giderilmesi bakımından TZOB'un oluşumu, yapısı önem arz etmektedir" ifadelerini kullandı. AK Parti Ünye Belediye Başkan Adayı Hüseyin Tavlı, "Ziraat Odaları önemli bir görev yapmakta. Ben de odanın üyesiyim" dedi.
Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman'ın Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu;"Muhittin Ocak, Yusuf Çakır, Seyit Yılmaz, Sabri Ocak, Davut Şişman, Hakkı Görür, Naim Şeker, İrfan İnce, Kemal Bıçakçı, Kadir Varilci, Adem Çiftçi, Yusuf Kolçak, Ercan Yıldırım, İsmail Yıldız, İsa Yıldırım, İsmail Kayaaltı, Yüksel Beşli, Reşat Çavuşoğlu, Sedat Töngel, Halil Demir."
Kongrenin Divan Başkanlığı'na Ünye Şoförler Odası Başkanı Bekir Şimşek, Başkan Yardımcılığı'na Naim Şeker, Katip üyeliklere ise Sabri Ocak ve Davut Şişman seçildi. Olağan genel kurulda gelir-gider hesap cetveli, 4 yıllık faaliyet raporu ve tahmini bütçe görüşüldü.
Ümit GÜNGÖR / ÜNYE