Mahalli İdareler Seçimleri’yle ilgili Seçim Güvenliği Toplantısı, Valilik Toplantı Salonu’nda Vali Osman Kaymak’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda yaptığı konuşmada her seçimin bir heyecan ve demokrasi şöleni olduğunu dile getiren Vali kaymak, siyasi parti başkanlarına centilmenlik uyarısı yaptı.
970 BİN 989 KİŞİ OY KULLANACAK
Vali Kaymak, "Seçimler, vatandaşlarımızın Anayasa’da yazılı olan seçme ve seçilme haklarını kullanmaları açısından önemlidir. Seçimlerin önemi kadar huzur içerisinde gerçekleştirilmesi de hepimizin sorumluluğu altındadır. 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri’nde ilimiz genelinde bulunan bin 322 sandık alanında 970 bin 989 vatandaşımız oy kullanacak ve toplam 3 bin 481 Emniyet ve Jandarma Teşkilatı mensubumuz sandıkların güvenliğini sağlayacak. Seçimlerde kullanılacak seyyar sandık sayısı ise vatandaşlarımızın talebine göre belirlenecektir "dedi.
SEÇİM TEDBİRLERİ ALINDI
Vali Kaymak şöyle devam etti; "Şüphesiz seçimlere kadar olan sürede partiler programlarını anlatacak ve propagandalarını yapacaklar. Biz de devlet olarak bu seçimlerin huzur ve güven ortamı içerisinde, kurallara uygun bir şekilde yapılıp sonuçlanmasından sorumluyuz. Seçimlerin centilmenlik ortamında, birbirlerinin haklarına saygı-sevgi duyarak, şehri ve insanları önemseyen anlayış içerisinde geçmesini çok önemsiyoruz "diye konuştu. İsmail AKDUMAN