Valilik Açıklasın Bu Su İçilir Mi?

Valilik Açıklasın Bu Su İçilir Mi?

Hazır

Giriş: 25.02.2020 10:56 Güncelleme: 30.05.2026 21:55
Samsun'da içme suyunda yaşanan koku sorunu  dünde sürdü. Vatandaşlar, içme suyunun 'lağım gibi koktuğunu' belirterek, önlem alınması için Vali Osman Kaymak'a çağrı yaptı.

Samsun'da içme suyunda meydana gelen koku ve çamurlu akma sorunu dünde sürdü. Vatandaşlar içme suyunun 'lağım gibi koktuğunu' ileri sürerek, Büyükşehir Belediyesi SASKİ'ye şikayetlerini sürdürdü. Sosyal medyadan paylaşım yapan vatandaşlar, önlem alınması için Samsun Valisi Osman Kaymak'a çağrı yaptı. 

SALGIN HASTALIK İDDİASI

Vatandaşlar, "Sular halen yosun gibi, lağım gibi kokuyor. İçme suyunu içemiyoruz. 2 gündür  sular pis kokuyor. Önlem alın. Millet salgın hastalıkla karşı karşıya kalacak "dedi. Öte yandan Samsun Çevre Platformu'da(SAMÇEP) konu ile ilgili bugün saat 12.30'da Elektrik Mühendisleri Odası(EMO) Samsun Şubesi'nde açıklama yapacak.

Vatandaşlar, içme suyunda yaşanan sorunun sürdüğünü belirterek, sosyal medyada tepkilerini devam ettirdi. Vatandaşlar, Samsun Valisi Osman Kaymak'a çağrı yaptı. 

İçme suyundadaki estetik parametreler ne?

SASKİ Genel Müdürü Yıldız'ın estetik parametre diye tabir ettiği değerler, suyun kalitesini ortaya koyan değerler olarak ifade ediliyor. Vatandaşlar suda bulunan çinko, bakır, demir, manganez, florür ve diğer bileşenlerin kapsamlı olarak açıklanmasını istiyor. Zekeriya FIRAT

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap