Van'da Dehşet Veren Anlar: Şişmiş Cep Telefonu Bataryası Bomba Gibi Patladı
Paylaş

Van'da Dehşet Veren Anlar: Şişmiş Cep Telefonu Bataryası Bomba Gibi Patladı

Van'ın İpekyolu ilçesindeki bir cep telefonu tamir dükkanına getirilen şişmiş bataryalı cihaz bomba gibi patladı. Tamirci Enver Gökay, erken müdahale edilmeyen bataryaların tehlikesine dikkat çekti.

Van’ın İpekyolu ilçesinde bulunan bir cep telefonu tamir dükkanında, tehlikeli bir durum güvenlik kameralarına yansıdı. Tamir için getirilen, bataryası şişmiş haldeki bir cep telefonu, tezgâh üzerinde bekletildiği sırada aniden alev alıp bomba gibi patladı. Patlama anında dükkanın içi dumanla kaplanırken, içeridekiler büyük bir panikle olay yerinden uzaklaştı. Şans eseri herhangi bir yaralanma yaşanmadı. Cep telefonu tamircisi Enver Gökay, şişmiş bataryalara erken müdahalenin önemini vurguladı.

PATLAMA ANI SANİYE SANİYE KAYDEDİLDİ

Olay, 20 Ekim günü öğleden sonra saat 14.27'de İpekyolu ilçesindeki cep telefonu tamir dükkanında meydana geldi. Güvenlik kamerası kayıtlarında, tamir için getirilen ve bataryası şişkin olan cihazın kısa süre içinde duman çıkarmaya başladığı ve ardından yüksek sesle patlayarak alev topuna dönüştüğü görüldü.

Patlama ile birlikte dükkanın ortalığı yoğun duman kaplarken, içerideki çalışanlar ve tamirci panikle kendilerini dışarı attı.

“MÜŞTERİLERİMİZ ÇOK ŞİŞTİKTEN SONRA GETİRİYOR”

İHA muhabirine konuşan tamirci Enver Gökay, patlamanın yaşandığı anları ve tehlikenin kaynağını anlattı. Gökay, cihazın akşam saatlerinde şişmiş batarya şikayetiyle kendisine getirildiğini ancak yoğunluktan dolayı hemen değiştiremediğini belirtti:

“O sırada sosyal medyada komik bir videoyla karşılaştım ve arkadaşlarıma göstermek istedim. O videoyu izlerken batarya birden alev aldı. Bu olay nadir olarak başımıza geliyor. Müşterilerimiz batarya çok şiştikten sonra bizlere getiriyor. Erken müdahale edilmeyen bataryalarda bu sonuçlar ortaya çıkıyor.”

Gökay, lityum iyon bataryaların şişmeye başladığı anda derhal uzmana gösterilmesi ve kesinlikle kullanılmaya devam edilmemesi gerektiği konusunda uyardı.

Samsun başta olmak üzere tüm Türkiye’deki cep telefonu kullanıcılarının, cihazlarının bataryasında şişme fark ettiklerinde derhal yetkili servise başvurmaları, bu tür tehlikeli patlamaların önüne geçmek için hayati önem taşıyor.

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.