Uluslararası Tarım ve Gıda Konfederasyonu (TARIMKON) Orta Karadeniz Bölge Başkanı Yakup Şahin, gıdalarda bulunan zararlı bakteriler, virüsler, parazit veya kimyasal katkıların ishalden kansere kadar 200'den fazla hastalıktan sorumlu tutulduğunun önemine dikkat çekti.
2 MİLYON KİŞİ ÖLÜYOR
TARIMKON Bölge Başkanı Şahin, "Sağlıksız gıdaların tüketimi sebebiyle gençler ve çocuklar dâhil yılda yaklaşık 2 milyon kişi hayatını kaybetmektedir. Bununla birlikte gıda terörünün her sektöre girişi, farklı riskler yaratması ve ekonomik yük getirmesi ulusal gıda güvenilirliğini her geçen gün tehdit etmektedir. Beslenmeye dayalı hastalıkların sağlık sistemine yük getirmesi sosyo-ekonomik gelişmeyi engellemekte, turizm, ticaret ve ulusal ekonomiye ciddi zararlar vermektedir" dedi.
'Fahri Gıda Müfettişliği Projesi' ile halkın kendisinin denetleyeceğini belirten Yakup Şahin, şöyle konuştu; "Üretimini, paketlenmesini, satışını, lojistiğini, stokunu, hijyenini, halk sağlığına etkilerini, tarladan sofrasına ulaşana kadar olan zincirde tüketicinin kendi denetimini kendisinin gerçekleştirmesinin daha etkin ve daha kolay, daha etkin ve daha ucuz olacaktır." Emrah TUNÇ