Vezirköprü'de liseler arası münazara programı şampiyonunu buldu
Paylaş

Vezirköprü'de liseler arası münazara programı şampiyonunu buldu

Ekleme: 23.05.2026 20:25 Güncelleme: 31.05.2026 16:54

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde 19 Mayıs etkinlikleri kapsamında düzenlenen Liseler Arası Parlamenter Münazara Yarışması'nı Vezirköprü Fen Lisesi öğrencileri kazandı.

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde, gençlerin entelektüel birikimlerini artırmak, hitabet yeteneklerini güçlendirmek ve argüman üretme becerilerini geliştirmek amacıyla düzenlenen "Liseler Arası Parlamenter Münazara Programı" büyük bir heyecana sahne oldu. Vezirköprü Kaymakamlığı himayesinde; İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü koordinesinde Gençlik Merkezi tarafından organize edilen program, ilçedeki lise öğrencilerini fikir arenasinda bir araya getirdi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında hayat bulan bu anlamlı organizasyon, Vezirköprü Gençlik Merkezi ve Köprülü Mehmet Paşa Spor Salonu’nda gerçekleştirilen kura çekiminin ardından start aldı.

9 LİSEDEN 16 TAKIM KIYASIYA MÜCADELE ETTİ

İlçe genelindeki 9 farklı liseden toplam 16 takımın katılım sağladığı münazara programında öğrenciler, kendilerine verilen güncel ve felsefi konuları parlamenter münazara kuralları çerçevesinde savundu. Bilgi birikimlerini mantıksal süzgeçlerden geçirerek jüri karşısında etkili bir hitabetle sunan gençler, izleyicilerden ve öğretmenlerinden büyük alkış aldı. Kıran kırana geçen elemelerin ardından kürsüye çıkmaya hak kazanan şampiyonlar belli oldu.

ŞAMPİYONLUK KUPASI VEZİRKÖPRÜ FEN LİSESİ’NİN

Yarışmanın final jürisinin değerlendirmesi sonucunda ödüller sahiplerini buldu:

  • Birinci: Vezirköprü Fen Lisesi öğrencileri İlayda Fatma Coşar ve Ayşe Mehlika Yıldız’dan oluşan takım oldu ve şampiyonluk kupasını kaldırdı.

  • İkinci: Köprülü Mehmet Paşa Anadolu Lisesi öğrencileri Nehir Pahal ile Musab Halitoğlu ikincilik kürsüsüne çıktı.

  • Üçüncü: Yarışmanın üçüncüsü ise yine Vezirköprü Fen Lisesi’ni temsil eden Elemnur Tekbaş ve Berra Naz Akyol'dan oluşan ikinci takım oldu.

Dereceye girerek büyük bir başarıya imza atan öğrencilere ödülleri; İlçe Milli Eğitim Müdürü Resül Özata, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Vekili Mehmet Uyar, Gençlik Merkezi Müdürü Mecit Keskin ve katılım sağlayan okul müdürleri tarafından takdim edildi.

KAYMAKAM ÖZGÜR KAYA: BU ORGANİZASYONLAR GELENEKSELLEŞMELİ

Programın final aşamasında gençleri yalnız bırakmayan ve ödül töreninin ardından öğrencilerle yakından ilgilenerek sohbet eden Vezirköprü Kaymakamı Özgür Kaya, organizasyonda emeği geçen tüm kurumlara teşekkür etti. Bu tür etkinliklerin gençlerin özgüven inşasındaki rolüne değinen Kaymakam Kaya, "Fikirlerin medenice çarpıştığı, gençlerin hitabet ve araştırma yeteneklerini sergilediği bu tür organizasyonların ilçemizde gelenekselleşmesi, gençlerimizin geleceğe daha donanımlı hazırlanmasına ve zihinsel gelişimlerine çok önemli katkılar sağlayacaktır" diyerek katılan tüm öğrencileri tebrik etti.

 

Anadolu Ajansı

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.