Samsun'un Vezirköprü ilçesinde park halinde bulunan bir minibüs, henüz belirlenemeyen bir nedenle alev aldı. Çanaklı Mahallesi'nde meydana gelen olayda alevler, hızla büyüyerek bitişikteki bir ev, bir dükkan ve bir apartmana sıçradı. Yangın mahallede paniğe neden olurken, aracının yandığını gören sahibi Şaban Gürbüz fenalaşarak hastaneye kaldırıldı.
İTFAİYE EKİPLERİ SEFERBER OLDU

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı Vezirköprü itfaiye ekibi, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri, bir yandan minibüsü saran alevlere müdahale ederken, diğer yandan yangının sıçradığı binaları kontrol altına almak için yoğun çaba sarf etti.
Polis ekipleri, çevrede geniş güvenlik önlemleri alarak vatandaşları olay yerinden uzaklaştırdı ve yolu trafiğe kapattı. Ekiplerin hızlı ve koordineli müdahalesi sayesinde alevler, apartmanın üst katlarına ve bitişikteki diğer konutlara tamamen yayılmadan kontrol altına alındı. Yangının söndürülmesinin ardından itfaiye ekipleri, binalarda ve araçta uzun süre soğutma çalışması yaptı.
MİNİBÜS KÜL OLDU, BİNALARDA HASAR BÜYÜK
Meydana gelen şiddetli yangında, Şaban Gürbüz'e ait minibüs demir yığınına dönerek tamamen kullanılamaz hale geldi. Yangının sıçraması sonucu, alevlerin ulaştığı bir ev, bir dükkan ve bir apartmanın dış cephelerinde ve bazı dairelerinde ciddi maddi hasar oluştuğu tespit edildi.
Yangının çıkış anı ve büyümesi, çevredeki vatandaşlar tarafından cep telefonu kameralarıyla saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde, minibüsün adeta alev topuna döndüğü ve çıkan siyah dumanların gökyüzünü kapladığı anlar yer aldı. Yetkililer, binalardaki hasar tespit çalışmalarının başlatıldığını bildirdi.
ARAÇ SAHİBİ FENALAŞTI, SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Görgü tanıklarının ifadelerine göre, ekmek teknesi olan minibüsünün yanışını çaresizce izleyen araç sahibi Şaban Gürbüz, büyük bir şok yaşayarak olay yerinde fenalaştı. Çevredekilerin yardımıyla sakinleştirilmeye çalışılan Gürbüz'e ilk müdahaleyi 112 Acil Sağlık ekipleri yaptı.
Tansiyonunun düştüğü belirlenen Gürbüz, ambulansla Vezirköprü Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Araç sahibinin hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Polis ve itfaiye olay yeri inceleme ekipleri, yangının çıkış nedenini (kundaklama, elektrik kontağı vb.) belirlemek için detaylı bir teknik inceleme ve soruşturma başlattı
İhlas Haber Ajansı