Vezirköprü’de Gazze ve Şehitler Anısına Fidan Dikme Etkinliği Düzenlendi

Vezirköprü’de Gazze ve Şehitler Anısına Fidan Dikme Etkinliği Düzenlendi

Hazır

Giriş: 18.11.2025 23:02 Güncelleme: 18.11.2025 23:02
Samsun'un Vezirköprü ilçesinde, Vezirköprü Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde Gazze'de yaşananlar ve Türkiye şehitleri anısına fidan dikimi etkinliği yapıldı. Etkinliğe Belediye Başkanı Murat Gül de katıldı.

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde, Vezirköprü Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde anlamlı bir fidan dikimi programı düzenlendi. Etkinlik, Gazze'de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek ve Türkiye'deki şehitleri anmak amacıyla gerçekleştirildi.

ANLAMLI BULUŞMA

Vezirköprü İmam Hatipliler Derneği (VİHDER) tarafından düzenlenen program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Yeşilada Camii İmam Hatibi Kurtça Öztürk'ün yaptığı dua ile başladı. Ardından katılımcılar, fidanları toprakla buluşturdu.

VİHDER Başkanı Ahmet Korkmaz, etkinliğin amacının sadece ağaç dikimi olmadığını vurgulayarak, "Hem Gazze’de yaşananlara dikkat çekmek hem de ülkemizi yeşillendirmek istiyoruz" dedi.

DOĞAYI KORUMA MESAJI

Etkinliğe katılan Vezirköprü Belediye Başkanı Murat Gül ise doğayı korumanın önemine dikkat çekti:

"VİHDER tarafından anlamlı bir çalışma hayata geçiriliyor. Zaman zaman yaşanan orman yangınları, doğayı korumanın ne kadar değerli olduğunu hatırlatıyor."

Konuşmaların ardından öğrenci ve katılımcılara fidanlar dağıtıldı ve etkinlik, fidanlara can suyu verilmesiyle son buldu.

 

İhlas Haber Ajansı

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap