Samsun'un Vezirköprü ilçesi, kültür ve sanat dünyasında yeni bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Bu yıl ilk kez düzenlenen Vezirköprü Kitap Günleri, 22-28 Eylül tarihleri arasında kapılarını kitapseverlere açtı. İlçenin kültürel hayatına zenginlik katan etkinlik, ilk günden yoğun ilgi gördü.

İLK KEZ DÜZENLENEN ETKİNLİĞE YOĞUN İLGİ GÖSTERİLDİ
Vezirköprü Kitap Günleri'nin açılışı, Köprülü Mehmet Paşa Spor Salonu'nda düzenlenen törenle gerçekleşti. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından protokol üyeleri, stantları gezerek yayınevleri ve öğrencilerle bir araya geldi, keyifli sohbetler etti. Etkinliğe İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Onur İstanbul, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Uyar ve İlçe Kütüphane Müdürü Kani Yılmaz gibi önemli isimler de katılım göstererek, etkinliğe verilen önemi ortaya koydu.

PROF. DR. NURULLAH GENÇ 'OKUMAK PAYLAŞMAKTIR' DEDİ
Etkinliğin onur konuğu olarak katılan ünlü akademisyen ve yazar Prof. Dr. Nurullah Genç, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'deki okuma alışkanlığına dair önemli tespitlerde bulundu. Yıllar önce yüzde 3-5 seviyesinde olan okuma oranının bugün yüzde 7-10'lara ulaştığını belirten Genç, "İnşallah bu oran daha da yükselecek. Bilinçli okumak; okumak, öğrenmek, paylaşmak ve yaşamaktır" sözleriyle okurlara ilham verdi. Konuşmasının ardından kitaplarını imzalayarak okurlarıyla buluşan Prof. Dr. Genç, yoğun ilgiyle karşılandı.

İhlas Haber Ajansı