Samsun'un Vezirköprü ilçesi, bu yıl tarihi bir ilke imza atmaya hazırlanıyor. Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Kunduz Yaylası Yağlı Güreşleri, 19. kez kapılarını açarken, ilk kez Türkiye Yağlı Güreş Ligi kapsamında organize edilecek. 8-9-10 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek üç günlük dev etkinlik, başpehlivanları ve güreş tutkunlarını bir araya getirecek.
KUNDUZ GÜREŞLERİ LİG TAKVİMİNDE
2025 Kunduz Altın Kemerli Güreş Ağası Halil İbrahim Çiçek, güreşlerin bu yıl daha büyük bir öneme sahip olduğunu belirtti. Çiçek, "19. Kunduz Yağlı Güreşleri, Türkiye Yağlı Güreş Ligi’nin 10. ayağı olarak kayıtlara geçecek. Vezirköprü Kunduz Yaylası, 8-9-10 Ağustos tarihlerinde Türkiye'nin dört bir yanından gelecek başpehlivanları ağırlayacak. Yayla atmosferinde üç gün sürecek olan bu organizasyon, ata sporunu ve kültürel değerlerimizi yaşatmak adına büyük bir fırsat" ifadelerini kullandı.

Etkinliğin lig kapsamına alınmasında emeği geçenlere teşekkür eden Çiçek, "Etkinliğin lig kapsamına alınmasına destek veren başta Samsun Valisi Orhan Tavlı, Büyükşehir Belediye Başkanımız Halit Doğan, Vezirköprü Kaymakamı Özgür Kaya ve Belediye Başkanımız Murat Gül olmak üzere tüm paydaşlara teşekkür ediyorum" diye konuştu.
"HERKESİ BU GELENEĞE ORTAK OLMAYA BEKLİYORUZ"
Vezirköprü Belediye Başkanı Av. Murat Gül ise yaptığı açıklamada, güreşlerin bu yıl daha geniş kitlelere ulaşacağını vurguladı. Gül, "Bu yıl güreşlerimizi lig takvimine alarak daha geniş kitlelere ulaştırıyoruz. Bu önemli ata sporunun yaşatılması ve geleceğe taşınması için herkesi Kunduz Yaylası’ndaki heyecana ortak olmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.
İhlas Haber Ajansı