Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kenevir endüstrisi konusunda Samsun Vezirköprü'yü işaret etmesinin ardından, 6 ilden
Vezirköprü'ye gelen akademisyen, mühendis ve teknik personel çalıştay düzenledi. Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü koordinatörlüğünde yapılan çalıştayın ana konusu ' Endüstriyel Kenevir Üretimi ve Kullanım Alanı' oldu.
ÇALIŞMALAR BAŞLADI
Vezirköprü Kaymakamlığı ve Vezirköprü Belediyesi işbirliği ile Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü koordinatörlüğünde düzenlenen toplantıda konuşan Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, ilçeye kenevir fabrikası kurulması konusunda sinyali verdi. Edis, " Yerinde üretim, yerinde işleme, yerinde kalkınma ile kenevir endüstrisinde yeni bir döneme girmiş bulunuyoruz. Cumhurbaşkanımızın 3 Mart Samsun mitinginde vermiş olduğu talimatların ardından, Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü işbirliği ile çalışmalarımıza hemen başladık. İlk hedefimiz üretim, ardından işleme olacaktır. 6 ilden ilçemize gelen akademisyenlerimize, mühendislerimize ve teknik personelimize teşekkür ediyor, başarılar diliyorum " dedi.
VEZİRKÖPRÜ'NÜN ADINI DÜNYA DUYACAK
Vezirköprü'nün tarımsal kalkınma ve istihdam alanında büyük bir fırsata sahip olacağını belirten Edis, '' Endüstriyel kenevirde tek amacımız var, yerinde üretim yerinde işleme ve yerinde kalkınmadır. Bu anlamda Türkiye'de tek ruhsatlı kenevir üretim yeri olan Vezirköprü, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde Türkiye'de ve dünyada kenevir endüstrisinde adından söz ettirecektir. Bizlere öncülük ettiği için Sayın Cumhurbaşkanımıza Vezirköprümüz adına bir kez daha teşekkürlerimi arz ediyorum "diye konuştu. N.Alper CABBAR
