Samsun'da yeni tip koronavirüsü (Kovid-19) yenen öğretmen Muhammet Esat Şengül, hastalık süresince yaşadıklarını anlattı. Sırt, bel, baş ve göğüs ağrısı şikayetleri üzerine yaptırdığı Kovid-19 testi pozitif çıkan Şengül, bir süre evde tedavi gördü.
Sağlık durumunun kötüleşmesi üzerine Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Şengül, 6 günü yoğun bakımda olmak üzere 40 gün yattığı hastanede 22 kilo verdi.
Tedavisinin ardından taburcu edilen Şengül, bir süre daha evinde dinlendikten sonra iyileşti. Ladik Şehit Ersan Sancı Anadolu Lisesinde din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği yapan, evli ve 2 çocuk babası Şengül, anne ve babasının ardından kendisinin de Kovid-19'a yakalandığını söyledi.
İlk testinin negatif çıktığını belirten Şengül, ağrılarının artması üzerine yaptırdığı ikinci testin ise pozitif olduğunu anlattı.
AYAĞA ZOR KALKTI
Ağrıları dayanılmaz boyutlara ulaşınca hastaneye yattığını dile getiren Şengül, "Solunum problemi başlayınca yoğun bakıma kaldırıldım. Burada kademeli olarak iyileşmeye başladım. Süreç bu şekilde özetleniyor ama bu kadar kolay geçmiyor. O süreçte ailem yanımda olduğu için ben biraz daha şanslıydım. Hastaneye giderken düşüncem 1 haftaya taburcu olacağım yönündeydi fakat 40 gün kaldım. Hastaneden çıkarken uzun süre yatmaktan ayaklarımı kullanamaz durumdaydım. Yaklaşık 3 hafta sürdü ayağa kalkabilmem. Kovid-19'u bazı hastalar ayakta da geçirebiliyor ama ben ciddi anlamda sarsan bir süreç yaşadım. Dolayısıyla hastalık süreci beni çok yıprattı "dedi.
HALEN ETKİLERİ ÜZERİNDE
Şengül, hastaneden taburcu edileli yaklaşık 1,5 ay olduğunu ancak hala hastalığının etkilerinin tam anlamıyla geçmediğini vurgulayarak, "Tansiyon problemim var, halen ayağa kalkarken zorlanıyorum. Yürüteçten destek alıyorum. Dışarı çıkma şansım olmadığı için henüz işime dönemedim. Çünkü uzun süreli yürüyüş yapamıyorum, çok çabuk yoruluyorum. Taburcu olup eve geldikten sonra bir süre ayağa kalkamadığım için tartılamadım. İkinci hafta itibarıyla tartılma imkanı buldum. 22 kilo vermişim. Kilo kaybını fark ettiğimiz dönem içinde bir hafta evde olduğum dönem var ki o da en iyi beslendiğim dönemlerden birini içeriyor. Ne kadar tedbirli, dikkatli olsak da en ufak bir ihmal ya da dikkatsiz anımız bu hastalığın bizi yakalamasına sebebiyet verebiliyor. 'Hastalığa nasıl yakalandım?' sorusunun cevabını bulamıyorum "açıklamasını yaptı. AA