Yakakent OSB’de Somon Şenliği Ve Yatırım Heyecanı
Paylaş

Yakakent OSB’de Somon Şenliği Ve Yatırım Heyecanı

Ekleme: 24.03.2026 21:23 Güncelleme: 03.06.2026 18:05

Samsun Valisi Orhan Tavlı başkanlığında toplanan Yakakent OSB yönetiminde, Türk Somonu Hasat Şenliği hazırlıkları ve yeni yatırım tahsisleri ele alındı.

Samsun’un batı kapısı Yakakent’te kurulması planlanan ve bölgenin çehresini değiştirecek olan Su Ürünleri İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) için kritik bir toplantı gerçekleştirildi. Samsun Valisi Orhan Tavlı başkanlığında düzenlenen Yönetim Kurulu Toplantısı'nda, ilçeyi su ürünleri işleme ve ihracatında dünya markası yapacak projeler masaya yatırıldı. Toplantının en dikkat çeken gündem maddesi ise Mayıs ayında gerçekleştirilecek olan hasat şenliği oldu.

9 MAYIS’TA DEV HASAT ŞENLİĞİ HEYECANI

Yakakent'in ekonomik geleceği için stratejik öneme sahip olan OSB yönetiminde, 9 Mayıs 2026 tarihinde düzenlenmesi planlanan 1. Türk Somonu Hasat Şenliği'nin hazırlıkları detaylıca ele alındı. Karadeniz’in parlayan yıldızı olan Türk Somonu'nun tanıtımı ve bölge turizmine katkı sağlaması hedeflenen şenlik için geri sayım başlarken, organizasyonun ulusal ve uluslararası boyutta ses getirmesi bekleniyor.

YATIRIMCILAR SIRADA: YER TAHSİSLERİ VE ALTYAPI

Toplantıda sadece şenlik değil, sanayi bölgesinin fiziksel gelişimi de görüşüldü. Yakakent Su Ürünleri İşleme İhtisas OSB’de ön tahsis yapılan firmaların yer talepleri tek tek değerlendirilirken, sanayi alanının daha da büyütülmesi için genişleme alanı çalışmaları incelendi. Bölgenin modern bir üretim üssü haline gelmesi için altyapı firmalarından alınan teklifler üzerinde durulurken, en kısa sürede ilk kazmanın vurulması hedefleniyor.

KARADENİZ'İN İHRACAT MERKEZİ OLACAK

Vali Orhan Tavlı liderliğinde yürütülen çalışmalarda, Yakakent’in sadece bir balıkçı kasabası değil, su ürünleri teknolojilerinin merkezi olması hedefleniyor. OSB’nin tamamlanmasıyla birlikte bölgedeki istihdamın artması ve Karadeniz’den çıkarılan su ürünlerinin işlenerek doğrudan dünya pazarlarına ihraç edilmesi planlanıyor. Bu hamleyle birlikte Samsun, Türkiye’nin su ürünleri ihracatındaki payını ciddi oranda artırmayı amaçlıyor.

 

İhlas Haber Ajansı

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.