Samsun'un Yakakent ilçesinde yetiştirilen ada çayının bu yıl ikinci hasadına başlandı. Yakakent Kaymakamlığı'nın lansmanında, kullanımların tarım arazilerinin üretime kazandırılması gerektiği söylendi.
Kaymakam Abdüssamed Kılıç , yaptığı açıklamada, çayın yılda iki veya üç kez hasat edilebildiğini ve tıbbi aromatik bitkiler arasında önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. Kılıç, "Ada çayı hem ticari hem de aile ekonomisine katkı sağlıyor. Bu yıl ikinci kez hasat yapıyoruz ve sonuçlardan oldukça memnunuz" hayattan faydalandı.
KULLANILMAYAN ARAZİLER ÜRETİME KAZANDIRILIYOR
Proje özellikleri ile tarım arazileri üretime kazandırılarak hem bölge ekonomisi canlandırılıyor hem de ürün çeşitliliği artıyor. Ada çayı, özellikle sağlık ve tıbbi aromatik bitkiler pazarında yoğun talep görmektedir.
Anadolu Ajansı