Yüksek Askerî Şûra (YAŞ) kararları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla açıklandı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak kadrosuzluk nedeniyle emekliye sevk edilirken, yerine Selçuk Bayraktaroğlu atandı. Kara Kuvvetleri Komutanlığına ise Metin Tokel getirildi.
METİN GÜRAK EMEKLİLİĞE SEVK EDİLDİ
YAŞ kararına göre Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, kadrosuzluk nedeniyle 30 Ağustos 2025 itibarıyla emekliye sevk edildi.
BAYRAKTAROĞLU GENELKURMAY BAŞKANI OLDU
Genelkurmay Başkanlığına Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu atandı.
TOKEL’İN YENİ GÖREVİ
Bayraktaroğlu'ndan boşalan Kara Kuvvetleri Komutanlığına 1’inci Ordu Komutanı Orgeneral Metin Tokel getirildi.
TATLI OĞLU VE KADIĞOĞLU'NUN GÖREV SÜRELERİ UZATILDI
Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu’nun görev sürelerinin bir yıl uzatılmasına karar verildi.
TERFİ VE GENEL DURUM ANALİZİ
30 Ağustos 2025 itibarıyla mevcut olan 316 general ve amiral sayısı, YAŞ kararlarıyla 332’ye çıkacak. 32 general ve amiral bir üst rütbeye yükselirken, 61 albay general veya amiralliğe terfi ettirildi. Ayrıca 29 generalin görev süresi bir yıl, 478 albayın görev süresi iki yıl süreyle uzatıldı. YAŞ toplantısında 2 general yaş haddi nedeniyle 1 Eylül'den itibaren, 43 general ve amiral kadrosuzluk nedeniyle emekliye sevk edildi.
Anadolu Ajansı