Samsun, Ordu, Amasya, Çorum ve Sinop’ta elektrik dağıtım hizmeti veren Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş. (YEDAŞ), hizmet bölgesinde bugüne kadar 45 bin sokak aydınlatmasını LED armatürlerle yeniledi.
Refüjlerden ana ulaşım güzergâhlarına kadar sürdürülen çalışmalarla enerji tüketiminin azaltılması, aydınlatma kalitesinin artırılması ve bakım süreçlerinin daha verimli hale getirilmesi hedefleniyor.
YÜZDE 50’YE VARAN ENERJİ TASARRUFU
YEDAŞ’ın LED dönüşüm çalışmaları kapsamında ekonomik ömrünü tamamlayan geleneksel aydınlatma sistemleri modern LED armatürlerle değiştiriliyor. LED teknolojisinin geleneksel sodyum buharlı armatürlere göre daha düşük enerji tükettiği ve yüzde 50’ye varan tasarruf sağlayabildiği belirtiliyor.
45 BİN SOKAK AYDINLATMASI LED’E DÖNDÜ
Şirket, hizmet verdiği 5 ilde bugüne kadar toplam 45 bin sokak aydınlatmasını LED teknolojisine dönüştürdü. Yeni kurulan genel aydınlatma sistemlerinde de doğrudan LED armatürlerin tercih edildiği bildirildi.
2030’A KADAR TAMAMLAMA HEDEFİ
YEDAŞ, hizmet bölgesindeki mevcut sokak aydınlatmalarının tamamını 2030 yılına kadar LED’e dönüştürmeyi hedefliyor. Dönüşüm çalışmalarının etaplar halinde sürdürüleceği belirtilirken, yeni tesis edilen bütün genel aydınlatmalarda LED teknolojisinin kullanılmaya devam edeceği ifade edildi.
SÜRÜŞ GÜVENLİĞİNE KATKI SAĞLAMASI HEDEFLENİYOR
LED armatürlerin daha homojen ve yüksek kaliteli aydınlatma sağladığı, bunun da gece görüşünü destekleyerek sürüş güvenliğine katkı sunduğu belirtiliyor. Uzun kullanım ömürleri sayesinde bakım ihtiyacının da azalması bekleniyor.
DEMİR: “ENERJİ VERİMLİLİĞİNİ YATIRIMLARIMIZIN MERKEZİNE ALIYORUZ”
YEDAŞ İşletme Operasyonları Direktörü Barış Demir, enerji verimliliğini yatırım planlamalarının temel öncelikleri arasında gördüklerini söyledi.
Demir, “Enerji verimliliği, tüm yatırım planlamalarımızın temel öncelikleri arasında yer alıyor. Bu anlayışla hizmet bölgemizde bugüne kadar 45 bin sokak aydınlatmasını LED armatürlerle yeniledik.” dedi.
“GELECEĞİN ENERJİ ALTYAPISINI BUGÜNDEN İNŞA EDİYORUZ”
LED dönüşümünün planlı şekilde devam ettiğini belirten Demir, yeni tesis edilen tüm genel aydınlatma sistemlerinde LED teknolojisinin kullanıldığını ifade etti.
Demir, “Mevcut aydınlatmalarımızın dönüşümünü de kademeli olarak tamamlayarak enerji verimliliğini daha da artırmayı hedefliyoruz. Teknolojiyi odağına alan yatırımlarımızla hizmet kalitemizi güçlendirirken geleceğin enerji altyapısını bugünden inşa etmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı



