YEDAŞ Depremzedeler İçin Seferber Oldu
Paylaş

YEDAŞ Depremzedeler İçin Seferber Oldu

Ekleme: 16.02.2023 15:06 Güncelleme: 03.06.2026 14:28

Kahramanmaraş merkezli 10 ili vuran deprem felaketinin hemen ardından YEDAŞ, deprem bölgesine 20 jeneratör, 1 adet sepetli kamyon, 2 adet kamyon vinç, 17 araç, 38 kişilik teknik ekip gönderdi. Ekipler gıda yardımı dağıtımına da destek oldu. 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ili vuran deprem felaketinde 36 binin üzerinde vatandaşımız hayatını kaybederken, yaralar bir yandan sarılmaya çalışılıyor. YEDAŞ, deprem bölgesine 20 jeneratör, 1 adet sepetli kamyon, 2 adet kamyon vinç, 17 araç, 38 kişilik teknik ekip gönderdi. Ekipler aynı zamanda gıda dağıtımına yardım ediyor. 

Ekipler aynı zamanda gıda dağıtımına yardım ediyor. Sokak hayvanlarına yönelik besleme çalışmasıda gerçekleştiriliyor. 

Bölgedeki arama-kurtarma çalışmalarının enerji ihtiyacına destek olabilmek adına jeneratörlerin hızlıca ulaştırılması ve aktif hale getirilmesi, bölgedeki çalışmalar içinde son derece önem taşımakta olduğunu belirten YEDAŞ Genel Müdürü Yunus Emre Bilgi, "Ülkemizdeki herkes gibi bu zor günlerde biz de var gücümüzle çalışıyor ve hep beraber yaralarımızı sarmaya çalışıyoruz. Hepimizin derin bir üzüntü içinde olduğu bu dönemde gördüğümüz yardımlaşma çabaları ve fedakarlıklar, bu felaketin de üstesinden gelebileceğimize dair umutları yeşertiyor. İlk günden beri takipte olduğumuz bölgeye desteklerimiz sürüyor ve sürmeye de devam edecek. Yardımlaşmanın kıymetli olduğunu YEDAŞ ailesi olarak bizler biliyoruz’’ dedi. 

YEDAŞ ekipleri deprem bölgesinde elektrik sistemlerinde meydana gelen arızalara müdahale ediyor. 

İKİNCİ EKİP YOLA ÇIKTI 

İkinci ekibinde yola çıktığını belirten Bilgi, "Gece gündüz demeden bu zorlu günlerde tüm yaraları sarana kadar hepimiz seferber olmuş durumdayız. Ekiplerimiz sahada elektrik arıza ve onarım çalışmalarına destek vermeye devam edecek’’ diye konuştu.

Feride SEZGİN 

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.