SON DAKİKA
01:30 Hürmüz Boğazı'nda savaş çanları: ABD ordusu İran'a giden gemiyi füzeyle vurdu 00:52 Aziz Yıldırım müjdeyi verdi! Prensipte anlaştık 00:32 Rusya: Ukrayna nükleer santrali kamikaze İHA ile vurdu! 00:09 Otobanda can pazarı: 4 araç birbirine girdi, ölüler var 23:48 Çin'den korkutan uyarı: Küresel nükleer çatışma riski artıyor 23:17 Yok böyle bir final Şampiyonlar Ligini kazanan takımı penaltılar belirledi 22:16 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'ndan zehir zemberek sözler: Türkiye yabancı çöplüğü değil! 22:00 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına yanıt 21:53 CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ Ankara'da: Özgür Özel'in yanındayız 21:53 Özgür Özel'den İsmet İnönü'nün kabri başında dikkat çeken açıklama 21:47 Köpeğe çarpmamak isterken şarampole uçtu 21:35 Bolu'da iki ayrı trafik kazası: 10 yaralı 21:30 Milyonlarca meme kanseri hastasını kemoterapiden kurtarabilir 21:27 Özgür Özel'den kurultay çağrısı 21:08 Bayram günü kahreden haber: 9 saat arayla cansız bedenleri bulundu 20:57 Özgür Özel’in Ankara'daki mitingine Samsun'dan katılan oldu mu? Samsun Milletvekili Murat Çan neden katılmadı? Jet açıklama geldi... 20:33 Samsun'un gururu dünya sahnesinde: OMÜ, NAFSA 2026 Fuarı'na damga vurdu! 20:21 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'na FETÖ tepkisi! İftiraları şimdi kendisi sahipleniyor 20:08 Bayram dönüşü dehşet! Tartıştığı sürücüyü darbetti 19:51 Samsun'da satılık arsa! Asarcık Belediyesi'nden milyonluk satış...
YEDAŞ'tan yoğun hava muhalefetine karşı tedbir

YEDAŞ'tan yoğun hava muhalefetine karşı tedbir

Hazır

Giriş: 24.11.2023 13:43 Güncelleme: 24.11.2023 13:49
Elektrik dağıtım firması, sorumluluk bölgesinde bulunan Samsun, Ordu, Çorum, Amasya ve Sinop illerinde kışa hazırlık çalışmalarını tamamladı.

Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş.(YEDAŞ) olumsuz hava şartlarına bağlı elektrik kesintilerinin önüne geçmek, kaliteli ve kesintisiz hizmet sunmak amacıyla geniş kapsamlı bir hazırlık planı yaptı. YEDAŞ, yoğun arıza durumlarında hızlı müdahale için, 639 personel ve 240 araçla sahada aktif bir şekilde görev yapacak. Bu ekipler, bölgedeki muhtemel arıza noktalarına anında müdahale ederek elektrik kesintilerinin önüne geçmeyi hedefliyor.

SCADA ve arıza takip sistemlerini 7/24 aktif tutarak anlık SCADA ve arıza takip sistemlerini takip eden 38 kişilik uzman, ofiste sürekli olarak görev başında olacak. Bu sayede muhtemel sorunlar hızlı ve etkili bir şekilde değerlendirilecek.
Bununla birlikte kurum tarafından acil ihtiyaç olabilecek malzemeler özelinde, malzeme depoları tekrar kontrol edilerek kritik malzeme stokları temin edildi. YEDAŞ, sağlık raporu bulunan tüketicilerde, uzun süreli kesintiler olması halinde kullanılması muhtemel 14 jeneratörü de il merkezlerinde hazır bekletiyor.

"YAŞANABİLECEK HER TÜRLÜ OLUMSUZ DURUMA KARŞI SÜREKLİ OLARAK HAZIRIZ"

Konu hakkında bilgi veren YEDAŞ Genel Müdürü Yunus Emre Bilgi, “Kış öncesi arıza önleyici bakımlarını tamamladık. Yoğun hava muhalefeti nedeniyle ulaşımın zorlaşması durumunda, dağıtım hatlarına giden güzergâhlarda kullanılmak üzere paletli kar araçlarını hazırda bulunduruyoruz.

Bu araçlar, yetkili kurumlarca açılamayan yollar üzerinde güzergâhın açılmasına destek sağlayacaktır. Şirketimiz olarak abonelerimize sürekli ve güvenilir elektrik hizmeti sunmayı sürdürmek için tüm önemleri alıyoruz. Yaşanabilecek her türlü olumsuz duruma karşı sürekli olarak hazırız” dedi.
YEDAŞ, hizmet bölgesinde 3 milyonun üzerinde kullanıcısına elektrik enerjisi sağlıyor.

 

İhlas Haber Ajansı

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap