'Dijital Hizmet Vergisi ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına' ilişkin 45 maddelik yasa teklifi ile 3 yeni vergi ihdas edilirken, gelir vergisi dahil birçok alanda vergi artışı öngörülüyor. Yeni teklifle dijital platformlardan yüzde 7,5 vergi alınacak.
KONAKLAMA VERGİSİ GELİYOR
Önce yüzde 1, 2022 sonrası ise yüzde 2 konaklama vergisi geliyor. Lüks konut vergisi de düzenlemede yer alıyor. Buna göre, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nce değeri 5 milyon liranın üzeri olarak belirlenen konutlardan değerli konut vergisi alınacak.
GELİR VERGİSİ YÜZDE 40 OLUYOR
Gelir vergisi üst dilimi yüzde 35'ten yüzde 40'a çıkarılacak. Sanat eserine vergi muafiyeti kalkıyor. Spor hakemleri ve sporculara vergi düzenlemesine göre vergiden muaf tutulan spor hakemleri de vergi yükümlüsü olacaklar. Lig usulüne tabi spor dallarında, üst liglerde faaliyette bulunan sporculardan kesilen vergi oranı yüzde 15'ten yüzde 20'ye çıkarılacak. HHALK