Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, meclis çatısı altında yaşanan fiziksel müdahaleleri eleştirdi. Kılıç, bu tür görüntülerin Türkiye’nin demokratik olgunluğuna yakışmadığını ifade etti.
Suat Kılıç, bakanların ve milletvekillerinin TBMM'deki tartışmalara ve eleştirilere karşı daha toleranslı olmaları gerektiğini belirtti. Meclis ortamının yargı hiyerarşisinden farklı olduğunu dile getiren Kılıç, siyasilerin eleştirilere alışması gerektiğini ifade etti.
İKİ TARAFA DA ÇAĞRI
Meclis’te yaşanan yumruklu kavgaların dünya medyasında yer almasının üzüntü verici olduğunu söyleyen Kılıç, hem iktidar hem de muhalefet partilerine seslendi. Tartışmaların meşru ve makul bir zeminde yürütülmesi gerektiğini belirten Kılıç, yaşanan olayların ardından ortaya çıkan tablodan kimsenin memnun olmaması gerektiğini kaydetti. Suat Kılıç, "Türkiye'ye bu fotoğrafı mı vaat ediyoruz?" sorusuyla tepkisini dile getirdi.
TARTIŞMALAR MAKUL OLMALI
Hukuki süreçlerin mahkemelerde devam ettiğini hatırlatan Kılıç, siyasi tartışmaların tansiyonunun belli bir seviyede tutulması gerektiğini belirtti. İlk derece mahkemelerinden Anayasa Mahkemesi ve AİHM'e kadar uzanan bir hukuk yolu olduğunu vurgulayan Kılıç, fikirlerin ve eleştirilerin özgürce dile getirilmesi gerektiğini ancak fiziksel müdahalelerin kabul edilemez olduğunu söyledi. Yarınlarda benzer görüntülerin tekrarlanmamasını dilediğini ekledi.
Haber Merkezi