Yeniden Refah Partisi (YRP) Samsun İl Teşkilâtında çeşitli kademelerde görev yapan iş insanı Ali Rıza Türedi, 19 Ekim’de gerçekleştirilecek 3. Olağan İl Kongresi öncesinde, partisinden Samsun İl Başkanlığına adaylığını düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı.
Taşhan Cafe Restoran’da yerel basınla kahvaltıda bir araya gelen Yeniden Refah Partisi İl Başkan Adayı Ali Rıza Türedi’nin davet programına Basın Danışmanı Uğur Taştan, partinin kadın kollarından ve il teşkilâtından üye temsilciler ve yerel medya temsilcileri katıldı.
Yeniden Refah Partisi’nde 2 dönem İl Başkanlığı Yardımcılığı, 1 dönem İl Başkan Vekilliği ve İl Sekreterliği görevlerinde bulunan Ali Rıza Türedi yaptığı adaylık açıklamasında, parti içinde yaşanan istifaların ve teşkilât yapısındaki dağınıklığın partiye ciddi zarar verdiğini belirterek, “Bizim tek gayemiz, merhum Genel Başkanımız Necmettin Erbakan’ın emaneti olan Millî Görüş davasını layıkıyla temsil etmektir. Gün birlik ve dayanışma günüdür” mesajı verdi.

Necmettin Erbakan
İÇ HUZURSUZLUKLAR PARTİMİZE ZARAR VERİYOR
YRP İl Başkan Adayı Ali Rıza Türedi, mevcut il yönetimini eleştirdiği açıklamasında şunları söyledi: “Türkiye genelinde Yeniden Refah Partimiz her geçen gün güçlenirken, ne yazık ki Samsun’da yaşanan üye kayıpları, istifalar ve teşkilât içindeki huzursuzluklar, partimiz adına endişe verici bir tablo ortaya çıkarmıştır. Bu durum, mevcut yönetimin, davaya sahip çıkamadığının ve halkımızın güvenini kaybettiğinin en somut göstergesidir. Çok sayıda Belediye Meclis Üyemizin istifa etmesi, teşkilâtımızın içten içe çürümeye başladığını, istişare kültürünün terk edildiğini ve dava arkadaşlarımızın yok sayıldığını ortaya koymaktadır. Yine delege seçimlerinde yapılan usulsüzlükler, parti tüzüğümüzdeki adalet ve eşitlik ilkelerine aykırı biçimde yürütülmüş, dava arkadaşlarımızın iradesi hiçe sayılmıştır. Bu tablo, şahsi ikballer uğruna partimizin temel değerlerinin ayaklar altına alınmasının acı bir yansımasıdır.”

Fatih Erbakan
Ali Rıza Türedi, “Bizler, bu yanlışın üzerini örtmeyecek, görmezden gelmeyeceğiz. Ancak çok iyi bilinmelidir ki, mücadelemiz, asla Genel Başkanımız, kıymetli liderimiz Dr. Fatih Erbakan’a karşı değildir. Bilakis, davamızı asıl istikametinden saptırmaya çalışanlara karşıdır. Bizim tek gayemiz, Erbakan Hocamızın bize emaneti olan ‘Millî Görüş’ davasını lâyıkıyla temsil etmek ve Samsun’da yeniden asli çizgisine kavuşturmaktır” sözlerini kaydetti.

ASIL HEDEFİMİZ DAVAMIZIN İTİBARIDIR
Ali Rıza Türedi, Yeniden Refah Partisi Samsun İl Başkanlığına aday olduğunu belirterek; “Bu vesileyle partimin il başkanlığına adaylığımı açıklıyorum. Bizim için makamın hiçbir önemi yoktur. Asıl hedefimiz, milletimizin refahı, davamızın itibarı ve geleceğidir. İl Başkanlığı koltuğu bir heves değil, bu mukaddes davaya hizmet için sadece bir araçtır.”
MEVCUT YÖNETİMLE İLGİLİ CİDDİ ENDİŞELER VAR
Yeniden Refah Partisi mevcut Samsun İl Başkanı Muzaffer Candemir hakkında kamuoyuna yansıyan iddiaların endişe yarattığını belirten Ali Rıza Türedi şöyle devam etti: “İl Başkanımızın kişisel ve ticari sıkıntılarını, partimizin gücünü ve imkânlarını kullanarak çözmeye çalıştığı, siyasetle ticareti birbirine karıştırdığı ve bu durumun partimize zarar verdiği gözlemlenmiştir. Bu iddialar sadece şahsımı değil, bütün teşkilâtımızı ve davamızı yıpratmaktadır. Bizim için kabul edilemez olan da budur.”

BİRLİK VE DAYANIŞMA VURGUSU
Parti teşkilât mensuplarının böyle bir tablo karşısında el ele vererek birlik ve dayanışma sergilemesi gerektiğini belirten Yeniden Refah Partisi İl Başkan Adayı Ali Rıza Türedi, “Samsun teşkilâtını yeniden ayağa kaldırmak, halkımızın güvenini kazanmak ve Millî Görüş davasını hakkıyla temsil etmek için el ele vermek, birlik ve dayanışmamızı güçlendirmek zorundayız” ifadelerini kullandı.
SAMSUN KONGRESİ DÖNÜM NOKTASIDIR
Ali Rıza Türedi, “Yeniden Refah Partimizin Samsun’da gerçekleştireceği kongremiz, partimizin geleceği açısından tarihi bir dönüm noktasıdır. Dava arkadaşlarımızdan, delegelerimizden ve Samsunlu hemşerilerimizden desteklerini talep ediyorum. Bizim yolumuz, şahsi çıkarların değil, kutlu bir davanın yoludur. Bugün buradan ilan ediyorum: ‘Tertemiz bir iradeyle, hiçbir şahsi hesap gütmeden, yalnızca Allah rızası ve milletimizin âli menfaatleri için yola çıkıyoruz.’ Bu duygu ve düşüncelerle adaylığımın Samsun’a, partimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
BASIN MENSUPLARININ SORULARINI YANITLADI
Yeniden Refah Partisi Samsun İl Başkan Adayı Ali Rıza Türedi, basın açıklaması sonrasında delege seçimlerindeki usulsüzlükler ve parti içi istifalarla ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Ali Rıza Türedi, “Biz liyakat prensibini hayata geçirerek hakkı hak edene vereceğiz. Biz bu iradeyle yola çıktık. İstifa eden arkadaşlarımızın da mutlaka görüşleri alınmalıdır. Bir yerde hata yanlış varsa mutlaka üzerine gidilmelidir. Sorunlar masaya yatırılarak çözüm noktasında ne gerekiyorsa yapılmalıdır” dedi.
19 Ekim’de gerçekleşecek olan Yeniden Refah Partisi İl Kongresi’ne partinin Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın katılıp katılmayacağı ile ilgili soruya ise, “Genel Başkanımızın il kongremize teşriflerini oldukça önemsiyoruz. Bizim için büyük bir motivasyon kaynağı olacaktır” şeklinde yanıt veren Ali Rıza Türedi, programa katılan tüm yerel medya temsilcilerine katılımlarından dolayı teşekkürlerini sundu. Program, günün anısına toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.
Nazım Akpınar