ÖZEL HABER | Saadet Partisi ile Yeniden Refah Partisi arasında son günlerde gündeme gelen 'seçim ittifakı' görüşmeleri üzerine ilişkin gazetemize özel açıklamalarda bulunan Yeniden Refah Partisi Samsun İl Başkanı Muzaffer Candemir, iki partinin ‘Millî Görüş’ geleneğinden gelmesi ve sahadaki siyasi söylemlerinin önemli ölçüde benzerlik göstermesi nedeniyle Saadet Partisi’ni ittifak kurulabilecek en yakın siyasi yapı olarak gördüğünü ifade etti.
CUMHURBAŞKANI ADAYIMIZ ERBAKAN
Saadet Partisi ile olası seçim ittifakının sınırlarına da değinen Muzaffer Candemir, Yeniden Refah Partisi’nin Cumhurbaşkanı adayının Genel Başkan Dr. Muhammed Fatih Erbakan olduğunu vurguladı.
Partisinin bu konudaki tutumunun net olduğunu belirten Başkan Candemir, Erbakan’ın Cumhurbaşkanlığı adaylığını kabul etmeyen yapılarla ittifak kurulmasının mümkün olmayacağını sözlerine ekledi.
Yeniden Refah Partisi’nin Millî Görüş çizgisini temsil ettiğini belirterek, rahmetli Necmettin Erbakan’ın siyasi ve fikrî mirasını bugüne taşıyabilecek en yakın ismin Fatih Erbakan olduğunu savundu.
SON KARARI GENEL MERKEZ VERİR
İttifak kararının il teşkilatları tarafından değil, Yeniden Refah Partisi Genel Merkezi tarafından verileceğini vurgulayan Muzaffer Candemir, il başkanlarının süreçte görüşlerini aktarabileceğini ancak nihai kararın genel başkan ve parti yönetimince alınacağını belirtti.
Muzaffer Candemir, resmi anlamda kesinleşmiş bir ittifak kararının henüz bulunmadığını ifade ederek, görüşmeler sırasında siyasi temasların ve fikir alışverişlerinin doğal olarak sürdüğünü söyledi.
Parti teşkilatlarının genel merkezin vereceği karar doğrultusunda hareket edeceğini belirten Muzaffer Candemir, ittifak konusunda kişisel değerlendirmelerin üst düzey toplantılarda dile getirilebileceğini ancak karar verildikten sonra teşkilatların bu kararı uygulayacağını ifade etti.
Kaynak: Nazım Akpınar