Yeniden Refah Partisi yerel seçimlere kendi logosu ile girecek
Paylaş

Yeniden Refah Partisi yerel seçimlere kendi logosu ile girecek

Ekleme: 15.08.2023 19:16 Güncelleme: 03.06.2026 15:21

Samsun'da basınla buluşan Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, "Yeniden Refah Partisi, 81 il, 922 ilçede seçime kendi logosu ve kendi adaylarıyla katılmak üzere hazırlığını yapmaktadır "dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, Samsun'da bir restoranda düzenlenen toplantıda, basın mensuplarının sorularını yanıtladı, yerel seçim çalışmaları hakkında bilgi verdi.

ALTERNATİF BİR PARTİYE İHTİYAÇ VAR 

Türkiye'de siyasetin yeni ve alternatif bir partiye ihtiyacı olduğunu gördüğünü söyleyen Kılıç, "Türk siyasetinde gerçek alternatifin Yeniden Refah Partisi olduğuna da bütün kalbimle inanıyorum. Yeniden Refah Partisi hem iktidarın hem de muhalefetin alternatifidir." dedi.

'İTTİFAK OLURSA DEĞERLENDİRİLİR'

Yerel seçimlere de işaret eden Kılıç, "Türkiye'nin bugün yerel yönetimde de genel yönetimde de ihtiyacı olan anlayış milli görüştür. Yeniden Refah Partisi, 81 il, 922 ilçede seçime kendi logosu ve kendi adaylarıyla katılmak üzere hazırlığını yapmaktadır. Ama gün gelir Cumhur İttifakı'ndan yerel seçimlere yönelik olarak da bazı iller ya da bütün iller kapsamında bir yeniden ittifak teklifi, talebi oluşursa yetkili kurullarımızla bu teklifi değerlendirir ona göre kararımızı veririz. İttifak yokmuş gibi seçimlere kendi logomuzla girmek üzere çalışıyoruz. İttifak olursa da önümüze alır bakarız ve bir yol çizeriz." ifadelerini kullandı.

BAŞKAN ADAYI OLACAK MI?

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç'a Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olup olmayacağıda soruldu. Kılıç şöyle konuştu; "Listeler ortaya çıktığında belediye  başkan adayları ve meclis üyesi listelerimizin büyükşehir olmayan illerde, il genel meclis üyesi listelerimizin en dinamik, en genç, halk tarafından sevilen sempatik isimlerden oluştuğunu göreceksiniz. Bireysel hedefler peşinde değiliz. Ben burada şahsi bir mesele için bulunmuyorum. Şahsıma bir koltuk, bir paye edinmek için siyaset yapmadım, yapmıyorum" ifadelerini kullandı. 

'YANLIŞA YANLIŞ DEDİK'

Doğruya doğru, yanlışa yanlış dediklerini vurgulayan Kılıç şöyle devam etti; "Biz projelerimizi koyarız, söylememizi oluştururuz. İnsanımıza mesajımızı ulaştırırız, seçmen her partiden gelir. Su akar mecrasını bulur. Biz güne kadar doğruya doğru, yanlışa yanlış politikası ile geldik. İktidarın doğrusuna doğru yanlışına yanlış diyeceğiz dedik. Zamlar yanlıştır. Zamlarla bütçe açığı kapatılamaz diyoruz. Vergilerin tekrar alınması yanlıştır, ek vergileri koyarak bütçe açığı kapatılamaz diyoruz. Mükellef vurdukça tozan un çuvalı değildir diyoruz. Bu Türkiye'nin bugüne kadar susadığı muhalefet anlayışıdır. Tencere dibin kara söyleminin bir sonu yok. Bu yol tükendi."

Toplantıya, Yeniden Refah Partisi Samsun İl Başkanı İbrahim Yaşar ve partililer de katıldı.

 

Anadolu Ajansı

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.