SON DAKİKA
01:30 Hürmüz Boğazı'nda savaş çanları: ABD ordusu İran'a giden gemiyi füzeyle vurdu 00:52 Aziz Yıldırım müjdeyi verdi! Prensipte anlaştık 00:32 Rusya: Ukrayna nükleer santrali kamikaze İHA ile vurdu! 00:09 Otobanda can pazarı: 4 araç birbirine girdi, ölüler var 23:48 Çin'den korkutan uyarı: Küresel nükleer çatışma riski artıyor 23:17 Yok böyle bir final Şampiyonlar Ligini kazanan takımı penaltılar belirledi 22:16 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'ndan zehir zemberek sözler: Türkiye yabancı çöplüğü değil! 22:00 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına yanıt 21:53 CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ Ankara'da: Özgür Özel'in yanındayız 21:53 Özgür Özel'den İsmet İnönü'nün kabri başında dikkat çeken açıklama 21:47 Köpeğe çarpmamak isterken şarampole uçtu 21:35 Bolu'da iki ayrı trafik kazası: 10 yaralı 21:30 Milyonlarca meme kanseri hastasını kemoterapiden kurtarabilir 21:27 Özgür Özel'den kurultay çağrısı 21:08 Bayram günü kahreden haber: 9 saat arayla cansız bedenleri bulundu 20:57 Özgür Özel’in Ankara'daki mitingine Samsun'dan katılan oldu mu? Samsun Milletvekili Murat Çan neden katılmadı? Jet açıklama geldi... 20:33 Samsun'un gururu dünya sahnesinde: OMÜ, NAFSA 2026 Fuarı'na damga vurdu! 20:21 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'na FETÖ tepkisi! İftiraları şimdi kendisi sahipleniyor 20:08 Bayram dönüşü dehşet! Tartıştığı sürücüyü darbetti
Yeşilay Kadın Komisyonu'ndan Muhtarlara Bağımlılık Ziyareti

Yeşilay Kadın Komisyonu'ndan Muhtarlara Bağımlılık Ziyareti

Hazır

Giriş: 13.11.2025 13:50 Güncelleme: 13.11.2025 13:50
Samsun Yeşilay Kadın Komisyonu, Yeşilay Elçileri Projesi kapsamında muhtarları ziyaret ederek bağımlılıkla mücadele ve gençlerin korunmasına yönelik ortak projeler geliştirmek için fikir alışverişinde bulundu.

Toplumsal sağlığın korunması ve özellikle gençlerin bağımlılık risklerinden uzak tutulması amacıyla çalışmalar yürüten Samsun Yeşilay Kadın Komisyonu, "Yeşilay Elçileri Projesi" kapsamında kritik bir adımı hayata geçirdi. Komisyon üyeleri, mahallelerdeki en etkin temsilciler olan muhtarlarla bir araya gelerek, yerel iş birliği mekanizmalarını güçlendirmeyi hedefledi.

MUHTARLARLA ORTAK PROJE ZEMİNİ

Komisyon, Kıran, Cedit ve Hançerli mahalle muhtarlarını ziyaret ederek, Yeşilay'ın bağımlılıkla mücadele alanında yürüttüğü çalışmalar hakkında detaylı bilgi verdi. Ziyaretlerin temel amacı, mahalle ölçeğinde farkındalık çalışmalarının artırılması ve gençlerin korunmasına yönelik ortak projeler geliştirilmesi üzerine yoğunlaştı. Bu buluşmalar, saha ve sivil toplum arasındaki bilgi ve tecrübe akışını sağlamlaştırdı.

Yeşilay Kadın Komisyonu Başkanı Ayten Bayrak, muhtarların bu mücadeledeki kilit rolüne dikkat çekerek, güçlü bir dayanışma çağrısında. Bayrak, "Muhtarlar, mahallelerde en etkin temsil gücüne sahip kişilerdir. Bağımlılıkla mücadelede toplumsal iş birlikleri büyük önem taşıyor. Bu ziyaretlerle yereldeki farkındalık çalışmalarını güçlendirmeyi ve bağımlılığın önlenmesinde güçlü bir zincir oluşturmayı hedefliyoruz."

SAĞLIKLI TOPLUM GÜÇLÜ DAYANIŞMAYLA MÜMKÜN

Ziyaretlerde yer alan Yeşilay Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Selahiye Mahallesi Muhtarı Derya Bozkurt da, muhtarların iş birliğinin önemini vurguladı. Bozkurt, sağlıklı bir toplum yapısının ancak güçlü dayanışmalarla mümkün olabileceğini belirterek, muhtarların mahalle sakinlerine doğrudan ulaşabilme yeteneğinin bağımlılıkla mücadele gibi hassas bir konuda büyük bir avantaj sağladığını ifade etti.

Bu ziyaretler, Samsun'un bağımlılıkla mücadele stratejisinde, merkezi çalışmaların yanı sıra, yerel ve mahalle odaklı çözümlere verdiği önemi gösteriyor. Yeşilay ve muhtarlıkların el ele vermesi, projelerin tabana yayılması ve kalıcı etki yaratması açısından kritik bir adım olarak değerlendiriliyor.

 

Anadolu Ajansı

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap