Yıldırım'ın üzerinden basketbol yükünü almalıyız
Paylaş

Yıldırım'ın üzerinden basketbol yükünü almalıyız

Ekleme: 25.06.2020 15:30 Güncelleme: 30.05.2026 21:55

İl Temsilcisi Murat Turan, Samsunspor'un basketbolda yoluna devam ediyor olmasının camialarını çok sevindirdiğini belirterek, "Artık tüm şehrin maddi destek konusunda Başkan Yüksel Yıldırım ve ekibinin yanında olması gerekiyor" dedi.

Türkiye Erkekler Basketbol Ligi'nde mücadele eden Samsunspor'un bu branşta A Takımı kapatıp altyapıya yönelmesi gündeme gelmişti. Ancak Başkan Yüksel Yıldırım, yönetimiyle yaptığı istişareler sonucunda bu karardan vazgeçip A Takım yapılanması konusunda ilk hamleyi yaptı. Göreve Genel Menajer Emre Ekim'i getiren Başkan Yıldırım, yeni sezonda son topa kadar mücadele edecek, genç, dinamik ve hırslı bir ekip kurulması talimatını verdi. Bu doğrultuda çalışmalar başladı. 

BASKETBOL CAMİASI MUTLU
Başkan Yıldırım'ın bu kararı Samsun basketbol camiasını da mutlu etti. Basketbol İl Temsilcisi Murat Turan HHalk Gazetesi ve youtube TV KAYA kanalına verdiği özel röportajda gelişmeleri değerlendirdi. Turan, "Samsun basketbol camiası olarak Samsunspor'un lige devam ediyor olması bizleri çok sevindirdi. Bulunduğumuz lig yabana atılacak bir lig değil. Kulüpler bu lige yükselmek için büyük paralar harcıyor. Biz de zaten var olduğumuz bu ligde devam edeceğimiz için mutluyuz" dedi. 

İŞ İNSANLARINA AÇIK ÇAĞRI
Turan şöyle devam etti: "Başkan Yüksel Yıldırım şehre çok önemli hizmetler yaptı ve yapıyor. Kendisine basketbol camiası olarak teşekkür ediyorum. Basketbol futbol gibi çok büyük bütçeleri olan bir yapı değil. Şehrimizin Samsunspor Basketbol takımına gerekli maddi desteği sağlaması gerekiyor. Yüksel Yıldırım başkanımız zaten gerekli fedakarlığı yaptı. En azından onun omuzundaki basketbol yükünü bu şehrin alması gerekir. Tüm iş insanları, yöneticiler elinden geleni yapmalı."

YILLARCA HİZMET EDECEKTİR
"Güzel bir yapılanmayla Samsunspor yıllarca basketbola hizmet edecektir. Genel Menajer olarak Emre Ekim göreve getirildi. Emre tanıdığım bildiğim bir isim. Samsunludur ve basketbola Samsun'da başlamıştır. Samsun Yolspor kulübünde Mahmut Beşir'in yetiştirdiği isimlerden birisidir. Sonra birçok kulüpte forma giydi. İyi işlere imza atacağına inanıyorum. Samsun basketbol camiası olarak kulübümüzün olduğu gibi Emre'nin de her zaman da destekçisi olacağız."

ALTYAPI HAMLESİ DE OLMALI
"Samsunspor'un vitrindeki takımıyla birlikte basketbolda da altyapıya el atması gerekiyor. Hatta bununla ilgili de kulübümüzün projeler içinde olduğunu biliyoruz ve çok mutlu olduk. Samsun'da çok ciddi bir potansiyel var. Doğru ve işler bir yapılanmayla Samsunspor futbolda yapmak istediği altyapı hamlesini çok rahat bir şekilde basketbolda da yapabilir. Samsunspor'la birlikte şehirdeki her kulübümüzün sorunlarıyla ilgilenip, onlarla birikimlerimizi paylaşmak bizim görevimiz." Selçuk Kaya

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.