Özvar, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde gerçekleştirilen etkinlikte bisiklet, basketbol ve futbol yarışmalarının startını verdi ve öğrencilerle futbol maçı oynadı.
YÖK Başkanı Özvar, yaptığı konuşmada, gençler arasında fiziksel aktivitenin azalmasıyla ilgili endişelerini dile getirerek, üniversite kampüslerinde spor yapma bilincinin artırılmasını ve düzenli egzersizin bir yaşam alışkanlığı haline gelmesini amaçladıklarını ifade etti. Özvar, "Spor Dostu Kampüs" projesiyle öğrencilerin ders dışı zamanlarını değerlendirmeyi, beden ve ruh sağlıklarını korumayı ve spor yapmayı teşvik etmeyi hedeflediklerini vurguladı.

Projenin detaylarına değinen Özvar, üniversitelerin performanslarının yıllık olarak ölçüleceğini ve Spor Dostu Kampüs Değerlendirme Kriterleri aracılığıyla değerlendirileceğini belirtti.
Ayrıca, üniversitelerin sağlık, spor ve kültür alanlarında gösterdikleri başarıların sıralanacağını ve kamuoyuyla paylaşılacağını açıkladı.

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Halis Yunus Ersöz ise projenin önemine vurgu yaparak, sporun kitleselleşmesini ve üniversite gençliğinin sporla daha fazla temasını sağlamayı amaçladıklarını dile getirdi. Ersöz, öğrencilerin fiziksel aktiviteye daha fazla katılımını teşvik etmek için çeşitli programlar ve etkinlikler düzenlediklerini belirtti.

Tanıtım etkinliğinde Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen müsabakalar sonucunda başarılı olan sporcular ödüllendirildi ve etkinlik, protokol üyeleriyle birlikte yapılan fotoğraf çekimiyle sona erdi.



Haber Merkezi