SON DAKİKA
00:52 Aziz Yıldırım müjdeyi verdi! Prensipte anlaştık 00:32 Rusya: Ukrayna nükleer santrali kamikaze İHA ile vurdu! 00:09 Otobanda can pazarı: 4 araç birbirine girdi, ölüler var 23:48 Çin'den korkutan uyarı: Küresel nükleer çatışma riski artıyor 23:17 Yok böyle bir final Şampiyonlar Ligini kazanan takımı penaltılar belirledi 22:16 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'ndan zehir zemberek sözler: Türkiye yabancı çöplüğü değil! 22:00 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına yanıt 21:53 CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ Ankara'da: Özgür Özel'in yanındayız 21:53 Özgür Özel'den İsmet İnönü'nün kabri başında dikkat çeken açıklama 21:47 Köpeğe çarpmamak isterken şarampole uçtu 21:35 Bolu'da iki ayrı trafik kazası: 10 yaralı 21:30 Milyonlarca meme kanseri hastasını kemoterapiden kurtarabilir 21:27 Özgür Özel'den kurultay çağrısı 21:08 Bayram günü kahreden haber: 9 saat arayla cansız bedenleri bulundu 20:57 Özgür Özel’in Ankara'daki mitingine Samsun'dan katılan oldu mu? Samsun Milletvekili Murat Çan neden katılmadı? Jet açıklama geldi... 20:33 Samsun'un gururu dünya sahnesinde: OMÜ, NAFSA 2026 Fuarı'na damga vurdu! 20:21 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'na FETÖ tepkisi! İftiraları şimdi kendisi sahipleniyor 20:08 Bayram dönüşü dehşet! Tartıştığı sürücüyü darbetti 19:51 Samsun'da satılık arsa! Asarcık Belediyesi'nden milyonluk satış... 19:49 Kıskançlık dehşeti: Çocuğunun gözü önünde genç kızı bıçakladı
Yok böyle bir final Şampiyonlar Ligini kazanan takımı penaltılar belirledi

Yok böyle bir final Şampiyonlar Ligini kazanan takımı penaltılar belirledi

Hazır

Giriş: 30.05.2026 23:37 Güncelleme: 31.05.2026 01:13

 UEFA Şampiyonlar Ligi dev finalinde Arsenal'i penaltı atışlarında 4-3 mağlup eden son şampiyon Paris Saint Germain, kupayı müzesine götürdü. 

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2025/2026 sezonunun en büyüğü, Macaristan'ın başkenti Budapeşte'deki Puskas Arena'da oynanan, normal süresi ve uzatma dakikaları 1-1'lik eşitlikle geçilen dev finalde Arsenal'i seri penaltı atışları sonucunda 4-3 mağlup eden son şampiyon Paris Saint Germain (PSG) oldu. Karşılaşmaya çok hızlı başlayan İngiliz ekibi Arsenal, henüz 6. dakikada Kai Havertz’in golüyle öne geçerken; Fransız temsilcisi bu gole 65. dakikada Ousmane Dembele’nin penaltı vuruşuyla karşılık verdi ve 2018 yılından bu yana ilk kez iki takımın da skor ürettiği bir Şampiyonlar Ligi finaline sahne olan mücadele uzatmalara, ardından da dramatik penaltı atışlarına taşındı. Seri penaltılarda Arsenal adına topun başına geçen Gabriel'in son atışı dışarı göndermesiyle büyük bir hüzün yaşayan Londra ekibine karşı hata yapmayan Paris Saint Germain, üst üste ikinci kez Avrupa'nın en büyük kupasını müzesine götürmeyi başardı.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2025/26 sezonu şampiyonu belli oldu. Dev finalde son şampiyon Paris Saint Germain ile Arsenal karşı karşıya geldi. 120 dakikası eşitlikle sona eren maçın penaltılarında rakibine 4-3 üstünlük kuran PSG kupaya uzandı. UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde PSG, Arsenal'i penaltı atışları sonucunda mağlup ederek kupayı kazandı. Normal süre ve uzatmalar 1-1 sona erdi; Arsenal'in penaltısını Gabriel kaçırdı. Maç, Budapeşte'deki Puskas Arena'da oynandı ve 2018'den sonra bir finalde iki takım da gol attı.

HAVERTZ ARSENAL'İ ÖNE GEÇİRDİ

Karşılaşmaya etkili başlayan Arsenal, henüz 6. dakikada öne geçti. Marquinhos'un uzaklaştırmak istediği topun rakibine çarpmasının ardından savunma arkasına sarkan Kai Havertz, PSG yarı sahasından taşıdığı topu ceza sahasına kadar sürdü. Alman yıldız, kaleci Safonov ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda yaptığı vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi. İlk yarının geri kalan bölümünde iki takım da net fırsat üretmekte zorlandı ve Arsenal soyunma odasına üstün gitti.

DEMBELE PENALTIDAN EŞİTLİĞİ GETİRDİ

İkinci yarıda baskısını artıran PSG, 65. dakikada penaltı kazandı. Topun başına geçen Ousmane Dembele, kaleci David Raya'yı ters köşeye yatırarak skoru 1-1'e getirdi. Bu golün ardından mücadelede başka gol olmayınca final uzatma dakikalarına taşındı.

2018'DEN SONRA BİR İLK YAŞANDI

PSG ile Arsenal arasında oynanan final, Şampiyonlar Ligi tarihinde dikkat çeken bir istatistiğe de sahne oldu. 2018 yılından bu yana ilk kez iki takım da bir Şampiyonlar Ligi finalinde gol sevinci yaşadı. Bunun son örneği, Real Madrid'in Liverpool'u 3-1 mağlup ettiği 2018 finali olmuştu.

PENALTILARDA DRAMATİK SON

Uzatmalarda da eşitlik bozulmayınca seri penaltı atışlarına geçildi. İki takım da ilk bölümlerde birer penaltı atışından yararlanamazken, serinin kader anı beşinci penaltılarda yaşandı. PSG son penaltısını gole çevirirken, Arsenal adına topun başına geçen Gabriel vuruşunu auta gönderdi. Bu sonuçla birlikte Fransız temsilcisi PSG, penaltı atışları sonunda UEFA Şampiyonlar Ligi kupasını müzesine götürdü.

 

Hüsnü Can ARMUTÇU

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap