Yöresel yemekleri kadın aşçılar yaşatıyor
Paylaş

Yöresel yemekleri kadın aşçılar yaşatıyor

Ekleme: 01.05.2019 20:51 Güncelleme: 30.05.2026 21:55

Ladik'te kalifiye usta aşçılar yetiştirerek, ilçeye özgü yemekleri yaşatmak ve markalaştırmak isteyen Halk Eğitim Merkezi bünyesindeki kursiyerler, Belediye Başkanı Nurhan Yapıcı Özel'e 'hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu

Samsun'un Ladik İlçesi'nde Halk Eğitim Merkezi'nin düzenlediği Aşçı Yardımcılığı Kursu'ndaki bayan kursiyerler, Usta Öğreticileri Aşçı Sati Topal eşliğinde Belediye Başkanı Nurhan Yapıcı Özel'i ziyaret etti.

GÜN YÜZÜNE ÇIKARTIYORUZ

Usta Öğretici Topal, "Kursiyerlerimizin aşçılık mesleğinde kalitelerinin geliştirilmesi, geleneksel yemek kültürümüzün yaşatılması ve işsizliğin azaltılması çerçevesinde Ladik Halk Eğitim Merkezi ve İŞ-KUR Müdürlüğü tarafından açılan aşçı yardımcılığı kursumuzda; unutulan ve yapılmayan yöresel Ladik yemeklerimizin tekrar yapılarak günümüze kazandırılması amacıyla bir proje hazırladık. İnşallah bu proje ile geleneksel Ladik mutfağına kalifiye elemanlar yetiştirip, Ladik'in yemeklerini yaşatacağız" dedi.

Belediye Başkanı Nurhan Yapıcı Özel de, "Ladik'in birbirinden lezzetli yemekleri var. Zengin bir mutfağa sahibiz. İlçemize özgü yemekleri gün yüzüne çıkarmayı amaçlayan kursiyerlerimize ve usta öğreticimize çok teşekkür ederim. Belediye olarak bizlerde gereken desteği vermeye hazırız" diye konuştu. Feride İÇKİLLİ

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.