Yüzyılın Konut Projesi Başvuru Sayısı Açıklandı

Yüzyılın Konut Projesi Başvuru Sayısı Açıklandı

Hazır

Giriş: 20.12.2025 17:10 Güncelleme: 20.12.2025 17:10
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Yüzyılın Konut Projesi'nde 5 milyon 242 bin 766 geçerli başvuru olduğunu duyurdu. İlk kuraların 29 Aralık'ta çekileceğini belirten Kurum, Hatay'daki çalışmalar hakkında da bilgi verdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Hatay'da gerçekleştirdiği basın açıklamasında hem deprem bölgesindeki son durumu paylaştı hem de merakla beklenen "Yüzyılın Konut Projesi" başvuru sonuçlarını kamuoyuna duyurdu. Projenin büyük bir teveccüh gördüğünü belirten Kurum, geçerli başvuru sayısının 5 milyonu aştığını ifade etti.

YÜZYILIN KONUT PROJESİ'NE REKOR BAŞVURU

Bakan Kurum, dün itibarıyla sona eren başvuru süreciyle ilgili çarpıcı rakamlar paylaştı. Kampanya süresince toplam 8 milyon 840 bin 314 kişinin başvuru yaptığını belirten Kurum, tüm kriterlere uyarak başvurusu kabul edilen vatandaş sayısının 5 milyon 242 bin 766 olduğunu açıkladı. En çok başvurunun sırasıyla İstanbul, Ankara ve İzmir'den geldiğini vurgulayan Kurum, gençlerin projeye olan ilgisine dikkat çekti: "Görüyoruz ki bu projemiz gençlerimiz için umut olmuş. 1 milyon 326 bin gencimiz ev sahibi olmak için başvurdu. Bu başvuru oranı da gösteriyor ki; milletimiz projemize inanmıştır."

İLK KURALAR 29 ARALIK'TA ÇEKİLİYOR

Vatandaşların heyecanla beklediği kura çekimi takvimi de netleşti. Bakan Kurum, 81 ilde inşa edilecek 500 bin konut için ilk kuraların yıl bitmeden, 29 Aralık’ta çekilmeye başlanacağını duyurdu. Deprem bölgesindeki illere ayrıcalık tanındığını belirten Kurum, sadece Hatay'a 13 bin 289 sosyal konut kontenjanı ayrıldığını ve tüm dar gelirli vatandaşlar ev sahibi olana kadar çalışmaların süreceğini ekledi.

HATAY'DA 155 BİN KONUT TESLİM EDİLİYOR

Hatay'daki imar çalışmalarına da değinen Bakan Kurum, ay sonuna kadar Hatay'da toplam 155 bin konutun afetzedelere teslim edilmiş olacağını müjdeledi. 27 Aralık tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla büyük bir anahtar teslim töreni düzenleneceğini belirten Kurum, deprem bölgesindeki 11 ilde yıl sonu hedefi olan 455 bin konutun hak sahiplerine kavuşturulacağını söyledi.

TARİHİ MİRAS YENİDEN İHYA EDİLİYOR

Hatay'ın sadece binalarla değil, ruhuyla da ayağa kaldırıldığını ifade eden Kurum, tarihi yapıların restorasyon süreçlerine dair şu bilgileri verdi:

  • Kurtuluş Caddesi: Dünyanın ışıklandırılan ilk caddesi eski ihtişamına kavuşuyor.

  • Habib-i Neccar Camii: Anadolu'nun ilk camisi önümüzdeki günlerde ibadete açılacak.

  • Tarihi Uzun Çarşı ve Meclis Binası: İhya çalışmaları hızla tamamlanıyor.

  • Dikmece Konutları: 14 bin 500 konutluk dev şantiyede sona yaklaşıldı.

Bakan Kurum, açıklamasının ardından sahadaki çalışmaları yerinde incelemek üzere bölgedeki şantiyeleri ziyaret etti.

 

Demirören Haber Ajansı

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap