SON DAKİKA
01:30 Hürmüz Boğazı'nda savaş çanları: ABD ordusu İran'a giden gemiyi füzeyle vurdu 00:52 Aziz Yıldırım müjdeyi verdi! Prensipte anlaştık 00:32 Rusya: Ukrayna nükleer santrali kamikaze İHA ile vurdu! 00:09 Otobanda can pazarı: 4 araç birbirine girdi, ölüler var 23:48 Çin'den korkutan uyarı: Küresel nükleer çatışma riski artıyor 23:17 Yok böyle bir final Şampiyonlar Ligini kazanan takımı penaltılar belirledi 22:16 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'ndan zehir zemberek sözler: Türkiye yabancı çöplüğü değil! 22:00 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına yanıt 21:53 CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ Ankara'da: Özgür Özel'in yanındayız 21:53 Özgür Özel'den İsmet İnönü'nün kabri başında dikkat çeken açıklama 21:47 Köpeğe çarpmamak isterken şarampole uçtu 21:35 Bolu'da iki ayrı trafik kazası: 10 yaralı 21:30 Milyonlarca meme kanseri hastasını kemoterapiden kurtarabilir 21:27 Özgür Özel'den kurultay çağrısı 21:08 Bayram günü kahreden haber: 9 saat arayla cansız bedenleri bulundu 20:57 Özgür Özel’in Ankara'daki mitingine Samsun'dan katılan oldu mu? Samsun Milletvekili Murat Çan neden katılmadı? Jet açıklama geldi... 20:33 Samsun'un gururu dünya sahnesinde: OMÜ, NAFSA 2026 Fuarı'na damga vurdu! 20:21 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'na FETÖ tepkisi! İftiraları şimdi kendisi sahipleniyor 20:08 Bayram dönüşü dehşet! Tartıştığı sürücüyü darbetti 19:51 Samsun'da satılık arsa! Asarcık Belediyesi'nden milyonluk satış...
Zafer Partisi Lideri Özdağ Hatay’dan Seslendi: Şehir Çamur Deryası İçinde!

Zafer Partisi Lideri Özdağ Hatay’dan Seslendi: Şehir Çamur Deryası İçinde!

Hazır

Giriş: 07.02.2026 17:38 Güncelleme: 07.02.2026 17:38
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, depremin 3. yılında Hatay’ı ziyaret etti. Özdağ, barınma sorunları, esnafın ekonomik krizi ve Şeyh Said davası hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, 6 Şubat depremlerinin 3. yıl dönümü dolayısıyla gerçekleştirdiği Hatay ziyaretinde il başkanlığında basın mensuplarıyla bir araya geldi. 

"3 YIL GEÇTİ, 7 BİN İNSAN HALA KONTEYNERDE"

Depremin üzerinden geçen uzun süreye rağmen temel sorunların çözülmediğini belirten Özdağ, Hatay’ın fiziksel şartlarını şu sözlerle eleştirdi: "Samandağ gibi küçük bir ilçede bile hala 7 bin insan konteynerlerde yaşıyor. Yollar delik deşik, Hataylılar araçlarını her hafta sanayiye götürmek zorunda kalıyor. Hatay ne yazık ki bir çamur deryası içinde. Teslim edilen anahtarlar var ama o anahtarın açtığı kapının arkasında tamamlanmış bir yuva yok. Natamam konutları 'bitirdik' diye anlatıyorlar."

Özdağ ayrıca, "riskli alan" ilan edilerek vatandaşa inşaat izni verilmeyen yerlerin, mülkiyet el değiştirdikten sonra başkalarına açılacağı iddialarının Hataylıları tedirgin ettiğini vurguladı.

"ESNAF EZİLİYOR, MALUM FİRMALARA VERGİ AFFI GELİYOR"

Hatay ekonomisinin bel kemiği olan esnafın borç ve vergi yükü altında ezildiğini ifade eden Özdağ, hükümetin ekonomi politikalarındaki adaletsizliğe dikkat çekti: "Malum firmalara trilyonlarca liralık vergi afları gelirken, Hatay’da 12 metrekarede ayakkabı satmaya çalışan esnafın gırtlağına niye bu kadar basıyorsunuz? Esnaf olmadan ekonomi dönmez. Hatay esnafı, Türkiye’deki diğer esnafların yaşadığı sıkıntının iki katını yaşıyor. Bu insanlar özel bir ilgiyi hak ediyor."

Özdağ, Zafer Partisi olarak Hatay'ın ve tüm deprem bölgesinin meselelerini takip etmeye devam edeceklerini belirterek açıklamasını sonlandırdı.

 

Tuğçe Gevşek

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap