ZMO'dan Samsun Tarım Fuarı’na Boykot Kararı

ZMO'dan Samsun Tarım Fuarı’na Boykot Kararı

Hazır

Giriş: 16.10.2025 14:34 Güncelleme: 30.05.2026 21:55
Samsun Tarım Fuarı’na katılmama kararı alan Ziraat Mühendisleri Odası, kendilerine tahsis edilen stant yerinin yetersizliğine dikkat çekti.

Samsun Ziraat Mühendisleri Odası, TÜYAP yetkilileriyle stant yeri konusunda anlaşmazlık yaşandığını açıkladı. Yönetim, kendilerine tahsis edilen yerin ‘çok giz noktada’ kaldığını belirterek, bu tavrın üreticiden yana olmadığını savundu.

Ziraat Mühendisleri Odası Samsun Şube Başkanı Havva Yurdunuseven Bayzat, meslek kuruluşlarının 6235 sayılı Kanun uyarınca kurulmuş ve kamu kurumu niteliğinde olduğunu vurguladı.

STANTIMIZI GERİ PLANA ATTILAR

Bayzat, ZMO’nun geçmiş yıllarda düzenlenen tarım fuarlarına katılım sağladığını ve meslektaşları ile halkı bilgilendirdiğini belirtti. Ancak son yıllarda TÜYAP yetkilileri tarafından kendilerine tahsis edilen stant yerinin sürekli olarak ‘çok gizli noktada’ kalması nedeniyle tepkili olduklarını ifade etti.

GÖRÜŞMELERE RAĞMEN AYNI YER TAHSİS EDİLDİ

ZMO Başkanı Havva Bayzat, fuar başlamadan iki ay öncesinden TÜYAP yetkilileri ile görüşmeler yaparak, tahsis edilen stant yerinin bu yıl değiştirilmesini talep ettiklerini dile getirdi. Buna rağmen aynı yetersiz yerin tahsis edildiğini savundu.

Başkan Bayzat, TÜYAP yetkililerinin bu ‘anlaşılmaz tavrı’ nedeniyle Ziraat Mühendisleri Odası olarak Samsun Tarım Fuarı'na katılım sağlamayacaklarını duyurdu. Oda yönetimi, meslektaşlarına duyuru yaparak bu kararın ardındaki nedenleri şeffaf bir şekilde ortaya koydu.

 

Tuğçe Gevşek

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap