AK Parti'de Samsun Büyükşehir Belediye adayı hafta sonu, ilçe adayları 15'inde
Paylaş

AK Parti'de Samsun Büyükşehir Belediye adayı hafta sonu, ilçe adayları 15'inde

Ekleme: 03.01.2024 08:30 Güncelleme: 03.06.2026 15:53

Gözlerin çevrildiği AK Parti Genel Merkezi'nde, SBB Başkan adayının haftasonu, ilçelerinde 15 Ocak'a kadar açıklanacağı öne sürüldü.

SON DAKİKA SAMSUN HABER | 31 Mart 2024 yerel seçimlerine yönelik takvim açıklanırken, AK Parti'nin Samsun Büyükşehir Belediyesi(SBB) Başkan adayı henüz açıklanmadı. SBB Başkan aday adaylığı için Erdoğan Tok, Celal Uzunkaya, Çoşkun Öncel, Hüseyin Dündar, Murat İkiz, Adem Bektaş, Necati Alkan ve Osman Kaymak başvuruda bulunmuştu. 

GÖZLER AK PARTİ GENEL MERKEZİNDE 

SBB Başkanı Mustafa Demir'inde doğal aday adayı olduğu süreçte, AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş, AK Parti Genel Başkanvekili Yardımcısı Fuat Köktaş, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç, Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan ve Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı'nın isimleride SBB başkan adaylığı için geçiyor. Köktaş , "Genel merkez uygun görürse, Samsunlu isterse benim partideki görevimin adaylığıma hiç bir engeli yok" demişti. AK Parti, SBB ve diğer ilçe adaylarını aynı anda açıklamayı planlarken, gözler AK Parti Genel Merkezi'ne çevrildi. Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz'ın yer aldığı Aday Tespit Komisyonu, tüm raporları sunmuştu. 

SON KARARI ERDOĞAN VERECEK 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'da raporlar ile birlikte Samsun ana kademe üyeleriyle yaptığı temayül görüşmesinin ardından SBB Başkan adaylığı için başvuran 8 isim ve parti teşkilatının sunduğu isimler arasında değerlendirmesini yapıyor. Edinilen kulis bilgisine göre SBB'de ve ilçelerde aday sayısı 4'e indi. SBB'nin bu  haftasonu, ilçelerinde 15 Ocak'ta açıklanacağı öne sürüldü. 

BAŞVURU YAPANLAR

ADI GEÇENLER

 

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.