Gündem

Akdeniz'de korkutan deprem

Akdeniz'de Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında 5,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD sarsıntının saat 19.49'da ve 9,07 kilometre derinlikte gerçekleştiğini duyurdu. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 4,9 olarak açıkladı. Bölgede gün içerisinde bir deprem daha kaydedilmişti.

1 dk okuma
Akdeniz'de korkutan deprem
Paylaş

Akdeniz'de meydana gelen deprem, Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında kaydedildi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), sarsıntının saat 19.49'da gerçekleştiğini bildirdi. AFAD'ın paylaştığı verilere göre depremin büyüklüğü 5,1 olarak ölçüldü. Sarsıntının yerin 9,07 kilometre derinliğinde meydana geldiği açıklandı.

Kandilli Rasathanesi de depreme ilişkin verilerini paylaştı. Kandilli, aynı sarsıntının büyüklüğünü 4,9, derinliğini ise 18 kilometre olarak duyurdu.

AKDENİZ'DE GÜN İÇİNDE BİR DEPREM DAHA YAŞANDI

Akdeniz'de gün içerisinde bir deprem daha meydana geldiği bildirildi. Kandilli Rasathanesi, saat 11.59'da Girit Adası açıklarında 4 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildiğini açıkladı. Söz konusu depremin derinliği Kandilli tarafından 23,6 kilometre olarak duyuruldu. AFAD ise aynı sarsıntının büyüklüğünü 3,8, derinliğini 13,64 kilometre olarak paylaştı. Böylece Akdeniz'de aynı gün içerisinde farklı saatlerde iki ayrı deprem kayıtlara geçti. Son sarsıntı ise Datça açıklarında 5,1 büyüklüğünde meydana geldi.

KaynakDOĞUKAN SIRGANCI

Yorumlar (0)

Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.

Bu içerik için henüz onaylanmış yorum yok.