Arıcılara ilkbahar bakımı uyarısı
Paylaş

Arıcılara ilkbahar bakımı uyarısı

Ekleme: 11.03.2019 16:06 Güncelleme: 30.05.2026 21:55

Samsun'un Kavak İlçe Ziraat Odası Başkanı Süleyman Aslankaya, arı yetiştiricilerine kovanlar için ilkbahar bakımı uyarısında bulundu.

Kavak İlçe Ziraat Odası Başkanı Süleyman Aslankaya, hava sıcaklığının mevsim normalleri üzerinde seyrettiği bu günlerde arı kovanlarının kontrol edilerek, bakım ve temizliğinin yapılması gerektiğini söyledi.

BU UYARILARA DİKKAT 

Arıların kışlatmayı geçirdiği 4-5 aylık süre içinde kullanılan arı kovanlarının nemlenmiş olabileceğine işaret eden Aslankaya, "Arıların  kışlatmayı geçirdiği zaman içinde kovan ister istemez nemli ve kirli  oluyor. Ölümler meydana geliyor. Arı, kovanını temizlemek için enerji harcayacaktır. Arı enerjisini yiyeceği baldan alacaktır. Bundan dolayı kovanın değişimi çok önemlidir. Ayrıca ilkbaharda ana arı yumurtaya açılmadan önce varova mücadelesi yapılmalı, yiyecekleri kontrol edilmeli, gerektiğinde ek yiyecek verilmelidir.
Varova mücadelesi ihmal edilmemeli. Arıcılar sorunlarıyla ilgili olarak Tarım ve Orman müdürlüklerinden bilgi alabilirler "dedi. AA

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.