Siyaset

YENİ Parti lideri Özgür Özel'den 81 ilde sandık çağrısı

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, 8 Kasım Pazar günü 81 ilde genel başkanlık ön seçimi yapılacağını duyurdu. Partisinin 14-15 Kasım'da gerçekleştirilecek 1. Olağan Kurultayı öncesinde üyelere seslenen Özel, "Bu kurultay, yeni nesil siyasetin ilk kurultayı olacak. Siyasi kuruluşumuz, kurultayımızla tamamlanacak" dedi.

2 dk okuma
YENİ Parti lideri Özgür Özel'den 81 ilde sandık çağrısı
Paylaş

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin 14-15 Kasım 2026 tarihlerinde düzenlenecek 1. Olağan Kurultayı öncesinde sosyal medya hesabından video mesaj yayımladı. Kurultay sürecine ilişkin açıklamalarda bulunan Özel, 8 Kasım Pazar günü 81 ilde genel başkanlık ön seçimi yapılacağını bildirdi. İl ve ilçe başkanlıklarında kurulacak sandıklarda parti üyelerinin oy kullanacağını belirten Özel, kendisinin de ön seçime aday olarak katılacağını açıkladı. Özel, yeni dönemde parti içi demokrasiyi güçlendirmeyi ve üyelerin karar süreçlerine katılımını artırmayı hedeflediklerini söyledi.

"SİYASET YENİLENMEDEN TÜRKİYE YENİLENEMEZ"

YENİ Parti'nin kuruluş sürecine değinen Özgür Özel, partinin mevcut siyaset anlayışını değiştirmek amacıyla kurulduğunu ifade etti.

Özel, "Biz YENİ Parti'yi, bir partimiz olsun diye kurmadık. Eskimiş, çürümüş, köhnemiş siyaseti geride bırakmak için, Türkiye'nin önünde temiz bir sayfa açmak için, milletimizin sorunlarını çözmek için kurduk." dedi.

Parti içindeki seçim süreçlerine de değinen Özel, ilçe ve il başkanlarının üyelerin katılımıyla belirlendiğini hatırlattı.

Özel, "Biliyoruz ki; siyaset yenilenmeden, Türkiye yenilenemez. O yüzden demokratik değişime kendimizden başladık." ifadelerini kullandı.

8 KASIM'DA 81 İLDE SANDIK KURULACAK

Genel başkanlık ön seçiminin 8 Kasım Pazar günü gerçekleştirileceğini duyuran Özel, Türkiye genelindeki il ve ilçe başkanlıklarında sandık kurulacağını belirtti.

Özel, "8 Kasım Pazar günü, 81 ilimizde yeni bir demokrasi şöleni yaşanacak. İl ve ilçe başkanlıklarımızda sandıklar kurulacak." dedi.

Parti üyelerini oy kullanmaya davet eden Özel, kendisinin de genel başkanlık ön seçimine aday olduğunu açıkladı.

YENİ Parti'nin 1. Olağan Kurultayı ise 14-15 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Özel, kurultaya ilişkin olarak "Bu kurultay, yeni nesil siyasetin ilk kurultayı olacak. Siyasi kuruluşumuz, kurultayımızla tamamlanacak" ifadelerini kullandı.

17 BAŞLIKLIK ÇALIŞMA PROGRAMI HAZIRLANDI

Yeni döneme ilişkin hazırladığı çalışma programını da açıklayan Özgür Özel, programın 17 sayfa ve 17 ana başlıktan oluştuğunu belirtti.

Programın internet sitesi üzerinden vatandaşların erişimine açılacağını söyleyen Özel, parti üyelerinin söz, karar ve denetim haklarının güçlendirileceğini ifade etti.

Mahalle, ilçe ve il meclisleriyle birlikte dijital katılım mekanizmalarının geliştirileceğini belirten Özel, kadınların ve gençlerin siyasette daha fazla yer almasını hedeflediklerini söyledi.

Özel, Siyaset Akademisi aracılığıyla yeni kadrolar yetiştirmeyi ve Türkiye İttifakı anlayışı doğrultusunda partinin katılım alanını genişletmeyi amaçladıklarını dile getirdi.

Hazırlanan program kapsamında yeni dönemin iktidar programının da katılımcı bir anlayışla oluşturulacağını belirtti.

"SİYASETİN YAPILIŞ BİÇİMİNİ DEĞİŞTİRECEĞİZ"

Kurultay sürecinin yalnızca parti yönetiminin belirlenmesiyle sınırlı olmadığını ifade eden Özgür Özel, siyasi karar alma süreçlerinde değişiklik hedeflediklerini söyledi.

Özel, "Çünkü biz bu mücadelenin sonunda sadece iktidarı değiştirmeyeceğiz. Siyasetin yapılış biçimini değiştireceğiz. Yeni siyaset anlayışını milletimize armağan edeceğiz." dedi.

Parti üyelerini 8 Kasım Pazar günü sandık başına çağıran Özel, ön seçimin yeni dönem çalışmalarının önemli aşamalarından biri olacağını belirtti.

YENİ Parti, genel başkanlık ön seçiminin ardından 14-15 Kasım'daki ilk olağan kurultayını gerçekleştirecek.

KaynakFATMA SINAN

Yorumlar (0)

Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.

Bu içerik için henüz onaylanmış yorum yok.