İmal ettiği bez çantaları birçok il ve ilçeye toptan ve perakende olarak satış yaptığını belirten Aziz Bostancı, "Paralı poşet dönemi başladığı için bizim üretmiş olduğumuz bez çantaların talepleri biraz daha fazla yoğunlaştı. 25 yıldır bu çantaları dikiyorduk, daha öncede çanta satışlarımız iyiydi ama 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren talepler daha fazla arttı, işlerimizi ikiye katladık. Dikmiş olduğumuz bez çantaları perakende ve toptan olarak satmaktayız. Satmış olduğumuz çantalar gayet kalitelidir. Fiyatı 3 TL'den satılmaktadır, gayet kullanışlıdır ve bir kerede kullanılıp at değil, devamlı kullanma ihtiyacını karşılamaktadır" dedi.
EL EMEĞİ FİLELERE RAĞBET VAR
ORMEK El Emeği Çarşısı'ndaki kadınlar, poşet uygulamasının ardından el emeği ile ördükleri alışveriş filelerini satışa çıkarttı. Vatandaşlardan büyük rağbet var

Ordu Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (ORMEK) El Emeği Çarşısı'ndaki kadınlar, eskiden alışverişlerde kullanılan ve yakın zaman kadar büyüklerin kullandığı örgü fileleri yeniden yapmaya başladı.

Alışverişlerde kullanılan poşetlerin paralı olarak satılmasından ilham alan kadınlar, el emeği fileler ile hem nostalji yaşanacağını hem de doğanın korunacağını belirtti. Yaklaşık 4 saatte tamamen el işçiliği ile örülen filelerin fiyatı ise işçiliğine göre 10 TL'den başlıyor.
POŞETE PARA VERMEK YOK
ORMEK'te el emeği file ören kadınlardan Nermin Ateş, "Alışverişlerimizi fileler ile yapacağız, poşete para vermek yok. Filelerde esneme ve uzama payı olduğu için poşete göre daha fazla ürün alıyor" dedi. Belgin Karalı da, "Poşetler paraya dönüştü, biz de filemizi öreriz diyerek başladık. Vitrine astığımız zaman herkesin dikkatini çekti. Talepler ilk güne göre iyi. Yavaş yavaş eskiye dönüş oluyor, şimdilik file ile başladık, nostalji yaşayacağız" ifadelerine yer verdi.
PET ŞİŞE GETİRENE BEZ ÇANTA VE FİLE HEDİYE
Safranbolu Kaymakam ve Belediye Başkanı Ürkmezer, marketlerde ücretli olan poşet uygulamasına Türkiye'ye örnek olacak bir projeyle destek verdi; "5 plastik şişe getirene bez çanta ve file hediye"

Karabük Safranbolu İlçesi'nin Kaymakamı ve Belediye Başkanı Fatih Ürkmezer, "Önümüzdeki hafta Misak-ı Milli Meydanı'nda 5 plastik şişe getirene 1 tane bez çanta ve file hediye edeceğiz. Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezi'ne (SAKEM) talimat verdik. İŞKUR ile iş birliği içerisinde file üretim kursu başladı. Bize file üretecekler. Bizler de onları vatandaşlarımıza dağıtacağız. Bez çantalarını şu anda bastırdık. Hazırlıklarımız tamam. Amaç atıkları da kazanmak, pet şişeleri toplamak, vatandaşlara o bilinci sağlamak" diye konuştu.HHALK