Türkiye Bisiklet Federasyonu (TBF), 2026 sezonu faaliyet programını belirledi. Federasyon, program dahilinde Samsun'da iki farklı yarış gerçekleştirecek.
ZORLU PARKURLAR
2026 sezonu boyunca Türkiye’nin birçok yerinde ve uluslararası platformlarda gerçekleştirilecek organizasyonlar, sporculara farklı disiplinlerde değişken parkur yapıları ve zorluk dereceleriyle önemli deneyimler sunacak. Yol bisikletinde Samsun, Antalya, Mersin, İstanbul, Isparta ve Kahramanmaraş gibi şehirlerde farklı coğrafyalarda zorlu parkurlarıyla sporculara üst düzey bir mücadele ortamı sunacak.
GRAN FONDO VE TOUR OF SAMSUN
2026 yılı, yol bisikleti branşı için Türkiye genelinde yoğun ve iddialı bir yarış takvimiyle dikkat çekecek. Sezon boyunca farklı şehirlerde düzenlenecek tek günlük ve etaplı yol bisikleti yarışları, sporculara hız, dayanıklılık ve taktiksel becerilerini sergileyebilecekleri zorlu parkurlarda yarışma imkanı sunacak. Tour of Samsun (UCI 2.2) 30 Ağustos Zafer Bayramında, İlkadım Gran Fondo ise 17 Mayıs tarihinde yapılacak.
Zekai Anıl
