Cevat Öncü: '19 Mayıs Lisesi şehrin ekolüdür'
Paylaş

Cevat Öncü: '19 Mayıs Lisesi şehrin ekolüdür'

Samsun’da depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkım kararı verilen 19 Mayıs Lisesi’nden mezun olan Cevat Öncü, "Adını Millî Mücadele’nin başlangıcından alan 19 Mayıs Lisesi sadece bir okul değil, bir ekoldür" dedi.

Samsun’un İlkadım ilçesi Lise Caddesi’nde bulunan 1927 yılında kurulan 19 Mayıs Lisesi’nin binasının ‘depreme dayanıksız raporu’ verilmesi nedeniyle hakkında yıkım kararı alındı. Liseli öğrenciler, Mithatpaşa Anadolu Lisesi’ne nakledilirken, 19 Mayıs Lisesi’nin akıbeti merak konusu oldu.

Samsun 19 Mayıs Lisesi Mezunlar Derneği üyeleri tarafından okul önünde açıklama yapıldı. 19 Mayıs Lisesi’nden mezun olan İnşaat Mühendisi Cevat Öncü, okulun kent açısından taşıdığı öneme vurgu yaptı.

19 Mayıs Lisesi’nin deprem yönetmeliklerine uygun ve güvenli hale getirilmesini gerekli bulduklarını kaydeden Cevat Öncü, sürece ilişkin soru işaretlerinin giderilmesini istedi.

GÜVENLİ OKUL İNŞA EDİLMELİDİR

Cevat Öncü, "Mezunu olmaktan onur ve gurur duyduğum, adını Millî Mücadele’nin başlangıcından alan 19 Mayıs Lisesi’nin deprem güvenliği açısından güçlendirilmesi veya yıkılıp yeniden yapılması sürecindeki belirsizlik ve endişelere karşı, Mezunlar Derneği tarafından düzenlenen açıklamaya katıldık. Okulun deprem yönetmeliklerine uygun ve güvenli hale getirilmesini doğru ve gerekli bulmakla beraber, bu konudaki belirsizlik ve endişelerin net şekilde giderilmesi ve okulumuzun aslına uygun şekilde en kısa sürede yerinde yenilenerek eğitime açılmasının takipçisi olacağız" dedi.

Cevat Öncü, ekonomik sorunlar nedeniyle maaşlarını alamayan Atakum Belediyesi çalışanlarının kurduğu eylem çadırını ziyaret etti.

BU DİRENİŞE SAYGI DUYUYORUZ

Buradan Atakum Belediyesi bahçesinde eylem yapan işçileri ziyaret eden Cevat Öncü, "Emekçi arkadaşların yaşadıkları büyük zorluklar nedeni ile başlattıkları bu direnişe saygı duyarken, kendilerine iletişim kanallarını açık tutmalarını ve sağlıklarına dikkat etmelerini önerdik. Belediye yönetiminin çözüm üretme çabalarının olumlu sonuçlanarak bu önemli sorunun en kısa sürede çözülmesini temenni ediyorum" dedi.

 

Kaynak: İsmail Akduman

# Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz? (Anketimiz 20.09.2026 pazar günü saat 23.59'da sona erecektir)

Oy kullanarak KVKK / Gizlilik Politikası'nı kabul etmiş sayılırsınız. Kişisel verileriniz yalnızca mükerrer oy kullanımını önlemek amacıyla saklanmaktadır.

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.