Siyaset

CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Pank’tan ilk açıklama: "Ayrıştırmaya değil, birleştirmeye geldim"

CHP Samsun İl Başkanlığı görevine atanan Mehmet Pank, hakkındaki iddialara ve eleştirilere yanıt verdi: "Kemal Kılıçdaroğlu’nun dürüstlüğüne güvendiğim için bu görevi üstlendim."

2 dk okuma
CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Pank’tan ilk açıklama: "Ayrıştırmaya değil, birleştirmeye geldim"
Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun İl Başkanlığı koltuğuna atanan Mehmet Pank, atama kararının ardından kamuoyunda ve parti içinde yükselen farklı seslere yönelik ilk resmi açıklamasını yaptı. Göreve getirilme süreci ve geçmiş siyasi tercihleri üzerinden kendisine yöneltilen eleştirileri olgunlukla karşıladığını belirten Pank, Samsun örgütüne net bir birliktelik mesajı gönderdi.

Pank, görevi kabul etmesindeki en büyük etkenin genel merkez düzeyindeki güven ilişkisi olduğunu vurguladı.

AYRIŞTIRMAYA DEĞİL, BİRLEŞTİRMEYE GELDİM

Cumhuriyet Halk Partisi’nin çok sesli yapısına ve büyüklüğüne dikkat çeken yeni İl Başkanı Mehmet Pank, üstlendiği sorumluluğu şu sözlerle değerlendirdi:

 "Öncelikle şunu ifade etmek isterim ki; Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun dürüstlüğüne güvendiğim için bu görevi üstlendim. Cumhuriyet Halk Partisi büyük bir ailedir. Bu aile içinde farklı düşünceler, farklı değerlendirmeler her zaman olabilir. Ancak ben bugün bu göreve ayrıştırmaya değil; birleştirmeye, Samsun'da ortak akılla çalışmaya geldim" dedi.

CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Pank olduCHP Samsun İl Başkanı Mehmet Pank oldu

"BİZİ EN DOĞRU DEĞERLENDİRECEK OLAN EMEĞİMİZDİR"

Neden bu göreve seçildiğine yönelik soruların ve eleştirilerin demokrasinin doğal bir parçası olduğunu ifade eden Mehmet Pank, polemiklerle değil sahada üretilecek hizmetlerle anılmak istediğini belirtti.

Pank, bana verilen bu büyük sorumluluğun bilincindeyim diyen Pank, "Bu atama partimizin yetkili organlarının takdiridir. Görevimi en iyi şekilde yerine getirmek için gece gündüz çalışacağım. Elbette eleştiriler olacaktır, bunları demokrasinin doğal bir parçası olarak görüyorum. Beni ve çalışmalarımı en doğru şekilde değerlendirecek olan, bundan sonra Samsun'da ortaya koyacağımız emek ve hizmetler olacaktır" diye konuştu.

Kaynak: Doğukan Sırgancı

KaynakDOĞUKAN SIRGANCI

Yorumlar (0)

Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.

Bu içerik için henüz onaylanmış yorum yok.