Eğitim Sendikalarından Siverek'teki Okul Saldırısına Ortak Tepki
Paylaş

Eğitim Sendikalarından Siverek'teki Okul Saldırısına Ortak Tepki

Ekleme: 15.04.2026 16:26 Güncelleme: 03.06.2026 18:08

Samsun, Tokat, Kastamonu, Çankırı, Çorum ve Amasya'daki eğitim sendikaları, Siverek'teki okul saldırısını düzenledikleri basın açıklamalarıyla protesto etti.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bir okula düzenlenen ve çok sayıda öğrenci ile eğitimcinin yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı saldırı, Samsun, Tokat, Kastamonu, Çankırı, Çorum ve Amasya'da eğitim sendikaları tarafından eş zamanlı düzenlenen eylemlerle protesto edildi.

SAMSUN'DA "TEK YÜREK" ÇAĞRISI

Samsun Onur Anıtı'nda bir araya gelen eğitim sendikası üyeleri adına basın açıklamasını okuyan Türk Eğitim-Sen Samsun Şube Başkanı Güngör Bağ, saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirterek, "Eğitimde şiddete karşı ülke olarak tek yürek olduk. Yaralanan eğitimcilerimize, öğrencilerimize ve polisimize acil şifalar diliyoruz" dedi.

"OKULLARDA ŞİDDET SON BULSUN"

Bölge genelinde gerçekleştirilen basın açıklamalarında öne çıkan ortak mesaj, okullardaki güvenlik tedbirlerinin artırılması oldu. Tokat, Kastamonu ve Amasya’daki sendika temsilcileri, Milli Eğitim Müdürlükleri önünde yaptıkları eylemlerle eğitim kurumlarının güvenli ortamlar olması gerektiğini vurguladı.

"EĞİTİMCİLER KORUNMASIZ BIRAKILMAMALI"

Çankırı’da Karatekin Parkı’nda düzenlenen protestoda konuşan sendika temsilcileri, eğitimcilere yönelik saldırıların münferit olmaktan çıktığını ifade etti. Burak Çelik, "Eğitimciler her türlü şiddet ve saldırı karşısında savunmasız bırakılmamalı; yaptıkları işin onuruna uygun çalışma ve güvenlik şartları sağlanmalıdır" şeklinde konuştu. Çorum’da ise Kardeş Barış Meydanı’ndan Hürriyet Meydanı’na kadar yürüyüş düzenleyen sendika üyeleri, eğitimde şiddete karşı somut adımlar atılması gerektiğini sloganlarla talep etti.

 

Anadolu Ajansı

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.