Gündem

Emir Sarıgül ifade verdi: Özgür Özel'e para verildiğini öne sürdü

Suç gelirlerini aklama soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Emir Sarıgül, savcılıktaki ek ifadesinde babasının Özgür Özel’e 250 bin dolar verdiğini ileri sürerek, "Bunu bana doğrudan kendisi anlattı." dedi.

2 dk okuma
Emir Sarıgül ifade verdi: Özgür Özel'e para verildiğini öne sürdü
Paylaş

Sarıgül ailesinin mal varlığına ilişkin yürütülen soruşturmada tutuklanan Emir Sarıgül'ün savcılığa verdiği ek ifadede, babası Mustafa Sarıgül ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında yeni iddialar yer aldı. Sarıgül, babasının Özel'e iki ayrı olayda toplam 350 bin dolar verdiğini ileri sürdü. Para teslimatlarına ilişkin bilgileri babasından öğrendiğini belirten Sarıgül'ün iddiaları hakkında bağımsız bir doğrulama veya kesinleşmiş yargı kararı bulunmuyor.

ÖZGÜR ÖZEL'İN ARACINA 250 BİN DOLAR BIRAKILDIĞI İDDİASI

Sabah gazetesinin aktardığı ek ifadeye göre Emir Sarıgül, bir siyasi partinin kuruluş döneminde genel merkez binasının iç düzenlemesi için 250 bin dolar verildiğini öne sürdü. Sarıgül, Ankara'nın Ümitköy semtindeki bir restoranda Özgür Özel ile 6-7 milletvekilinin yemek yediğini, babası Mustafa Sarıgül'ün de restoran önünde park halindeki Özel'e ait aracın arka kısmına parayı bıraktığını iddia etti. Sarıgül, söz konusu para teslimatına ilişkin bilgiyi bizzat görmediğini, babasının kendisine anlattığını belirtti.

HEDİYE PAKETİNDE 100 BİN DOLAR İDDİASI

Emir Sarıgül, ikinci para teslimatının ise Ankara'da düzenlenen bir yemek sırasında gerçekleştirildiğini ileri sürdü. Babasının isteği üzerine İstanbul İstinye Park'taki bir mağazadan 2 adet atkı satın aldırdığını anlatan Sarıgül, 100 bin doların bu ürünlerin bulunduğu hediye paketine yerleştirildiğini iddia etti.

Paketin Özgür Özel'e verilmek üzere Ankara'ya götürüldüğünü öne süren Sarıgül, teslimatın gerçekleştiğini ertesi gün babasından öğrendiğini söyledi. Sarıgül'ün iddialarına göre iki ayrı teslimatın toplamı 350 bin dolara ulaştı.

BABASIYLA ARASINDAKİ MİRAS ANLAŞMAZLIĞINI ANLATTI

Ek ifadesinde ailesiyle yaşadığı mal varlığı anlaşmazlığına da değinen Emir Sarıgül, annesi Gülsüm Hülya Köksaloğlu'ndan kalan mirasın kendisine devredilmediğini öne sürdü. 1999 yılında, 18 yaşına geldiğinde annesinden kalan mal varlığının devrini istediğini ancak babasının bu talebi kabul etmediğini iddia etti. Yaklaşık 3,5 yıldır maddi sıkıntı yaşadığını belirten Sarıgül, babasının 2 yıl önce bazı gayrimenkulleri devretmeyi taahhüt ettiğini ve buna ilişkin belgenin bir avukatın kasasında bulunduğunu ileri sürdü.

TAHLİYE VE DEVLET KORUMASI TALEP ETTİ

Soruşturmayla bağlantılı olaylarla ilgisinin bulunmadığını savunan Emir Sarıgül, tahliye edilmesini veya ev hapsi uygulanmasını talep etti. Can güvenliğinden endişe duyduğunu belirten Sarıgül, tahliye edilmesi halinde devlet korumasına alınmak istediğini ifade etti. Eşinin yurt dışında bulunduğu, iki kızının ise anneannelerinin yanında kaldığı aktarıldı.

Soruşturma kapsamında MASAK raporunun beklendiği ve hesap hareketlerinin incelenmesinin planlandığı bildirildi. Emir Sarıgül'ün ileri sürdüğü para teslimatı iddiaları henüz bağımsız olarak doğrulanmadı. Mustafa Sarıgül ve Özgür Özel'in bu iddialara ilişkin yanıtlarına ulaşılamadı.

KaynakZEYNEP IRMAK ÖCAL

Yorumlar (0)

Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.

Bu içerik için henüz onaylanmış yorum yok.