Gümüşhacıköy'de ceviz üreticilerine yönelik eğitim verildi
Paylaş

Gümüşhacıköy'de ceviz üreticilerine yönelik eğitim verildi

Ekleme: 13.05.2026 16:20 Güncelleme: 01.06.2026 00:10

Amasya Ceviz Üreticileri Birliği tarafından ceviz üreticilerine yönelik düzenlenen eğitimde OMÜ'den Prof. Dr. Rıdvan Kızılkaya doğru gübreleme ve bitki beslemeyi anlattı.

Amasya Ceviz Üreticileri Birliği tarafından, bölgedeki ceviz yetiştiriciliğinin geliştirilmesi amacıyla üreticilere yönelik “Toprak Yönetimi ve Bitki Besleme” konulu kapsamlı bir eğitim programı gerçekleştirildi. Gümüşhacıköy Halk Kütüphanesi'nde düzenlenen programda, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rıdvan Kızılkaya üreticilerle bir araya gelerek saha tecrübelerini paylaştı.

CEVİZDE VERİM VE KALİTEYİ ARTIRMAYA ÖNEM VERİYORUZ

Amasya Ceviz Üreticileri Birliği Başkanı Cem Tanrıver, programın açılışında yaptığı konuşmada, ceviz üretiminde verim ve kaliteyi artırmaya yönelik eğitim çalışmalarına büyük önem verdiklerini söyledi. Tanrıver, üreticilerin bilinçli tarım uygulamalarıyla daha kaliteli ürün elde edebileceğini belirterek, eğitim programına katılan ve üretime değer katan tüm üreticilere teşekkür etti.

DOĞRU GÜBRELEME VE BİTKİ BESLEME TEKNİKLERİ ANLATILDI

Programda Prof. Dr. Rıdvan Kızılkaya tarafından ceviz bahçelerinde toprak yapısının korunması, doğru gübreleme yöntemleri, bitki besleme teknikleri ve verimliliği artırmaya yönelik uygulamalar hakkında teknik bilgi verildi. Bölgedeki ceviz yetiştiricilerinin yoğun ilgi gösterdiği eğitim programı, üreticilerin merak ettikleri soruların yanıtlandığı soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

 

Anadolu Ajansı

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.