Hat sanatçısı Edibe Mevhibe Sevinç’in organize ettiği sergide, Zer Sanat Grubu hattatlarından Gönül Özinan, Nilgün Çepni, Ayla Şener, Melahat Yücebaş, Yasemin Özyurt, Sibel Eğribel, Sebahat Ulu, Arzu Azgar’a ait birbirinden güzel Hat ve Tezhip örnekleri tanıtıldı.

BİRBİRİNDEN EŞSİZ 90 ADET ÇALIŞMA
Samsunlu sanatseverlerin oldukça yoğun bir ilgi gösterdiği sergide, yaklaşık 90 adet çalışma yer alıyor. Sergilenen eserler arasında, aherli kâğıda yazılan Hüsn-ü Hat sanatına ait eserlerin yanı sıra, ipek organze üzerine hat, tezhip ve minyatür uygulamaları; Ahşap, cam, çini, deri, yaprak gibi çeşitli malzemelerle yapılan eserler bulunuyor.

YENİ SANATÇILAR YETİŞİYOR
2018 yılının Ekim ayında, İstanbul Ticaret Odası Hünkâr Kasrında açtıkları sergiyle adından oldukça söz ettiren Zer Sanat, ulusal medyada haberlere konu olmuştu. Bu etkinlik sayesinde firma, gerek Türkiye’den, gerekse dünyanın pek çok ülkesinden gelen ziyaretçilerle buluşma fırsatı yakalamış ve böylece sanatseverlere unutulmaz anlar yaşatmıştı. Hâlen çalışmalarını Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nde yürütmekte olan Zer Sanat, Büyükşehir Belediyesi yetkililerine, çalışmalarına destek vermelerinden dolayı her fırsatta şükran duygularını dile getiriyor.

Zer Sanat, her yıl bünyesine kazandırdığı yeni sanatçılarla çalışmalarını büyük bir aşkla ve şevkle yürütmeye devam ediyor. Feride İÇKİLLİ
