Samsun’un Havza ilçesinde dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan kuvvetli sağanak yağış, hayatı olumsuz etkileyerek su taşkınlarına ve sel felaketine yol açtı.
SAĞANAK YAĞIŞ HAYATI FELÇ ETTİ
İlçede aniden bastıran kuvvetli sağanak sonrası cadde ve sokaklar sular altında kalırken, bazı ev ve iş yerlerinde maddi hasar meydana geldi. Yaşanan olumsuz hava koşulları ve sel felaketi nedeniyle Samsun Valiliği tarafından alınan karar doğrultusunda, ilçe genelindeki tüm okullarda 13 Mayıs Çarşamba günü eğitime 1 gün süreyle ara verildiği duyuruldu.

YETKİLİLER SEL BÖLGESİNDE İNCELEME YAPTI
Samsun Valisi Orhan Tavlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Vezirköprü Kaymakamı ve Havza Kaymakam Vekili Özgür Kaya, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ile ilgili kurum yetkilileri, selden etkilenen bölgelerde incelemelerde bulundu. Sahadaki yürütülen çalışmaları yerinde koordine eden heyet, sel mağduru vatandaşları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Vali Orhan Tavlı, devletin tüm imkanlarıyla sağanaktan etkilenen vatandaşların yanında olduğunu belirterek, ekiplerin sahada çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü ifade etti.
İhlas Haber Ajansı