'MediBafra batmadı tasarrufa gidiyoruz'
Paylaş

'MediBafra batmadı tasarrufa gidiyoruz'

Ekleme: 07.02.2019 10:00

Özel MediBafra Hastanesi, son dönemde hastane hakkında kamuoyunda konuşulan iddialara açıklık getirdi. Dr. İsmail Kadıoğlu, "Batmadık, satılmadık. Artan maliyetler, devletin hasta başına 10 yıldır aynı ücreti ödemesi bizleri tasarruf tedbirleri almay...

Samsun'un Bafra İlçesi'nde hizmet veren Özel MediBafra Hastanesi üst yönetimi, son günlerde kamuoyunda sıkça konuşulan 'MediBafra battı, satıldı" iddialarına ilaveten; 'personel çıkarılması' ve 'doktorların hastaneden ayrılması' konularına açıklık getirdi.

2009 yılında kurulan Özel MediBafra Hastanesi'nin her yıl büyüyen ve bugün 410 çalışanıyla, alanında uzman hekimlerle 28 aktif poliklinikte yılda ortalama 220 bin hastaya hizmet verdiğini belirten Yönetim Kurulu Başkanı Dr. İsmail Kadıoğlu, son dönemde Nükleer Tıp, Uyku Laboratuarı, Alternatif Tıp, Kupa, Ozon, Nöroterapi ve Botoks ünitelerini açtıklarını söyledi.

23 PERSONELİ ÇIKARDIK

Devletin özel hastanelere hasta başı ödediği ücretin 2009 yılında 32,40 TL, 2019 yılında da 32,40 TL, asgari ücretin de 2009 yılında brüt 666 TL, 2019 yılında da 2 Bin 558 TL olduğuna dikkat çeken Dr. Kadıoğlu, artan diğer masraflarla beraber 23 personelin tasarruf amaçlı işten çıkarıldığını kaydetti. İş akdine son verilen personellerin tüm haklarının ödendiğini söyleyen Kadıoğlu, "Personellerin çalışma disiplininden amir görüşlerine kadar en ince detay incelendi. Ayrım yapılırken birimlerde fazla olan personeller değerlendirildi.  Doktor yakınlarının da içinde olduğu bir işten çıkarma oldu. Üzülerek belirtmek isterim ki; bunu yapmak zorundaydık. Çünkü tahmini bütçemizi aşıyorduk. Şartlar başka bir tercih bıraktırmadı" dedi.

4 DOKTOR EMEKLİLİK İÇİN DEVLETE GEÇTİ

Dört hekimin emekliliğine kısa süre kala hastaneden ayrıldığını ve devlete geçtiğine dikkat çeken Dr. Kadıoğlu, "Özelde emekli olunca 3 bin lira, devletten emekli olunca 6 bin lira emekli maaşı alıyorlar. Doktor da emekli olduğunda hakkı olanı ve yüksek maaşı istediği için devlete geçiş yaptı. Kendilerine verdikleri hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

EK BİNADA BÜYÜKŞEHİR ENGELİ

Hastaneyi büyütmek için girişimlerinin de olduğunu kaydeden Özek MediBafra Hastanesi Başkanı Dr. İsmail Kadıoğlu, "Özellikle onkoloji servisi için Sağlık Bakanlığı ile görüşmelerimiz sürüyor. Diğer yandan arsamıza ilave ek bina yapmak istiyoruz. Yarı resmi kurum olduğumuz için bizlere üst mahkemenin vermiş olduğu emsal karar var. Ek kat izni verilebilir. Ancak Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin engeline takılıyoruz. Onlar da bizden kat için başka arsa istiyor" diye konuştu.

OTEL, PANSİYON VEYA MİSAFİRHANE GEREKİYOR

Özel MediBafra Hastanesi'nin batmadığını, satılmadığını vurgulayan Dr. İsmail Kadıoğlu, "Bafra'nın en çok istihdam sağlayan, vergisini zamanında ödeyen, Sinop'tan ve çevre ilçelerden buraya hasta ve hasta yakınları geldiği için kente en çok katma değer katan kurumuyuz. Yatak sayımız 152, yoğun bakım yatak sayısı 65. Yılda gelen hasta sayısı ortalama 200 bin. Bu büyük bir rakam. Bu ilçe ekonomisine de dolaylı yoldan katkı sağlıyor. Örneğin buraya acil hasta yakınları için oteller, pansiyonlar yapılmalı. Biz misafirhane düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Özel MediBafra Hastanesi üst yönetimi, Samsun ve Bafra'da yazılı ve görsel medyalarda çalışan gazetecilerle bir araya geldi. N. Alper CABBAR

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.