Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Ali Çardakcı, Samsun Üniversitesi Ballıca Kampüsü'nde bulunan 19 Mayıs Havaalanı'nda incelemelerde bulundu. İncelemelerde, Jandarma Genel Komutanlığına tahsis edilen 80 dönümlük alanda kurulması planlanan havacılık yapılanmasına ilişkin çalışmalar ele alındı. Proje kapsamında jandarma havacılık birimleri ile üniversite, savunma sanayii ve havacılık teknolojilerinin aynı alanda buluşturulması planlanıyor.
80 DÖNÜMLÜK ALANA HAVACILIK YAPILANMASI
Samsun Üniversitesi Ballıca Kampüsü'nde gerçekleştirilen incelemelerde, Jandarma Genel Komutanlığına tahsis edilen alanda yapılması planlanan çalışmalar değerlendirildi.
Proje kapsamında Jandarma Havacılık Okulu, Uçak/Helikopter Filo Komutanlığı ve İnsansız Hava Aracı Filo Komutanlığı kurulması planlanıyor.
Bu yapılanmayla yükseköğretim, savunma sanayii ve havacılık teknolojilerinin aynı alanda buluşturulması hedefleniyor.
3 YILDA 400 PERSONEL HEDEFLENİYOR
Kurulması planlanan birimlerin 3 yıl içerisinde faaliyete geçirilmesi hedefleniyor. Yapılanmanın yaklaşık 400 personelle hizmet vermesi planlanıyor.
Kampüste bulunan B No'lu Hangar da Jandarma Havacılık Birliğinin kullanımına tahsis edildi.
DOĞAL AFETLERDE HAVADAN ARAMA-KURTARMA KAPASİTESİ GÜÇLENECEK
Jandarma Havacılık Birliği ve bağlı birimlerin faaliyete geçmesiyle özellikle Karadeniz Bölgesi'nde meydana gelebilecek sel, heyelan ve benzeri doğal afetlerde havadan arama-kurtarma kapasitesinin güçlendirilmesi amaçlanıyor.
Kurulması planlanan havacılık yapılanmasının bu kapsamda bölgedeki hava destekli operasyon ve arama-kurtarma faaliyetlerinde kullanılması planlanıyor.
İNCELEMEYE KENT YÖNETİCİLERİ DE KATILDI
Orgeneral Ali Çardakcı'nın Samsun Üniversitesi Ballıca Kampüsü'ndeki incelemesine Samsun Valisi Orhan Tavlı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve Samsun Milletvekili Mehmet Muş, Samsun Milletvekili Ersan Aksu, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan ve Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın katıldı.
İncelemede ayrıca AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse, Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Korgeneral Murat Bulut, İstihkam Komutanı Tuğgeneral Turgut Öğretmen, İstihkam ve İnşaat Daire Başkanı Albay Murat Eren ile İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Bahittin Murat Yakın da yer aldı.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı

