Yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanan ve son dönemde etkin pişmanlık hükümleri uyarınca verdiği ifadelerle siyaset gündemine oturan eski Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım hakkında yeni bir gelişme yaşandı. Yalım, tutuklu bulunduğu İstanbul Silivri’deki Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndan, Tekirdağ Çorlu’da bulunan Karatepe Ceza İnfaz Kurumu’na nakledildi.
ŞOK EDEN KURULTAY VE PARA İDDİALARI
Özkan Yalım, savcılıkta verdiği ifadelerde 2023 yılındaki CHP Kurultayı’na ilişkin çarpıcı iddialar dile getirdi. Özgür Özel’in genel başkan seçildiği sürece dair konuşan Yalım, destek amacıyla yüksek miktarda nakit para verdiğini öne sürdü. İddiaya göre Yalım; Özel’in evinin bahçe duvarına 200 bin TL bıraktığını, ayrıca Denizli’de 1 milyon TL nakit ödeme yaptığını savundu. Bazı delegelerin çocuklarını işe alma vaadi karşılığında destek verdiğini iddia eden Yalım, bu kişilere ait özgeçmişlerin kendisine WhatsApp üzerinden iletildiğini öne sürdü.
BELEDİYE İMKANLARI VE UŞAKSPOR USULSÜZLÜKLERİ
Yalım'ın itirafları sadece siyasi süreçlerle sınırlı kalmadı. Uşak Belediye Başkanlığı dönemine ait usulsüzlükleri de kabul eden Yalım, şu suçlamalarda bulundu:
-
Hayali Personel: Uşakspor’da oynayan 24 futbolcudan 10’unun belediye kadrosunda gösterilmesine rağmen fiilen çalışmadığını, bazı futbolcu eşlerinin de belediyeden maaş aldığını iddia etti.
-
Şahsi Harcamalar: Bağış olarak gelen paraların bir kısmını kişisel işlerinde kullandığını itiraf eden Yalım, pişman olduğunu ve kamu zararını gidermek istediğini belirtti.
-
Özel Nakliye: Ankara ve İzmir’deki ev eşyalarını belediye araçlarıyla taşıttığını, resmi araçların ailesinin özel seyahatleri için kullanıldığını kabul etti.
VIP ARAÇ TARTIŞMASI VE ÖZGÜR ÖZEL'İN YANITI
Yalım, Özgür Özel’in kullandığı aracın VIP dönüşüm masraflarının yaklaşık 170 bin euro tuttuğunu ve bu ödemenin başka bir aracın faturasına gizlenerek Uşak Belediyesi bütçesinden karşılandığını ileri sürdü.
Bu iddialara yanıt veren CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise sürecin şeffaf olduğunu belirterek şunları söyledi:
“Eninde sonunda aracın faturasını da aksesuarlarının parasını da biz ödemişiz. Özkan Yalım’ın özel indirimi sayesinde partiye araba alınırken tasarruf sağlanmıştır. Şahsi cebime giren bir şey yoktur. Şayet bir kamu zararı varsa, bu yine karşılanacaktır; sonuçta devletin bir cebinden alınır, öbür cebine konur.”
Haber Merkezi