Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Örgütü, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Haftası kapsamında İlkadım, Atakum ve Canik ilçesinde düzenlenecek programlarda, 'hak, hukuk ve adalet' talebini yeniden gündeme taşıyacak. Etkinliklerde, "İnsan hakları için yürüyoruz, adalet için buluşuyoruz" mesajı vurgulanacak.
YÜRÜYÜŞTE BİLDİRİ DAĞITILACAK
CHP Örgütü, planladığı etkinliklerin takvimini açıkladı;
* 10 Aralık Salı günü saat 17.30'da Şehir Kulübü önünden Uğur Mumcu Parkı'na yürüyüş ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iddianamesini içeren broşür dağıtılacak.
* 11 Aralık Perşembe günü saat 14.00'da CHP Canik İlçe Örgütü binası önünden başlayarak Mekke Caddesi boyunca esnafa ve vatandaşa bildiri dağıtımı yapılacak.
* 12 Aralık Perşembe günü saat 14.00'da ise Atakum Belediyesi Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi önünde stant kurulup, basın açıklaması yapılacak.
İNSAN HAKLARI İÇİN YÜRÜYORUZ

CHP Samsun İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "10 Aralık Dünya İnsan Hakları Haftası’nda, hak, hukuk ve adalet talebimizi bir kez daha haykırıyoruz. İnsan onurunun, özgürlüğün ve eşit yurttaşlığın savunulduğu bu anlamlı haftada; adaletsizliğe karşı duranların sesi olmak için yollardayız. Her birimizin hakkı olan özgür, demokratik ve adil bir Türkiye için buluşuyoruz. İnsan hakları için yürüyor, adalet için buluşuyoruz. Gelin, hep birlikte daha eşit, daha özgür ve daha adil bir yaşam için omuz omuza verelim. Çünkü insan hakları hepimizin hakkı."
Erkan Şenel